Valmet Automotiven akkutehtaille Vuoden alihankkija -palkinto

0
Valmet Automotiven kolmas akkutehdas avattiin tämän vuoden alkupuolella Saksassa.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistysry on myöntänyt palkinnot vuoden 2023 Alihankkijalle ja Päähankkijalle. Vuoden Alihankkijaksi valittiin Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinja, joka kehittää ja valmistaa akkumoduuleja ja -järjestelmiä niin autoteollisuuden kuin muiden alojen toimijoiden käyttöön.

– Vuoden 2023 Alihankkija on haastavalla toimialallaan tavoitellut kasvua ennakkoluulottomasti ja kunnianhimoisesti. Valmet Automotiven kasvutahti akkuliiketoiminnassa hakeekin vertaistaan, ja tästä yrityksen liiketoimintalinjasta on lyhyessä ajassa kehittynyt sekä merkittävä työllistäjä Suomessa että varteenotettava toimija globaaleilla markkinoilla, perustelee Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo valintaa.

Akkujärjestelmien kysyntä on kasvanut voimakkaasti, kun liikenteen sähköistyminen on viime vuosina edennyt kiihtyvää tahtia. Valmet Automotive on kyennyt reagoimaan markkinoiden muutoksiin ripeästi: ensimmäinen suursarjatuotantoon soveltuva akkutehdas aloitti toimintansa Salossa vuonna 2019, toinen Uudessakaupungissa syksyllä 2021 ja kolmas Saksan Kirchardtissa vuoden 2023 alkupuolella.

– Valmet Automotiven akkuliiketoiminnalle on suuri kunnia tulla palkituksi Vuoden Alihankkijana. Tämä on osoitus siitä, että olemme tehneet oikeita asioita ja etenemme oikeaan suuntaan. Samalla kuitenkin pidämme mielessä, että edessä on vielä paljon tehtävää ja monia tavoitteita saavutettavaksi, toteaa Valmet Automotiven Salon akkutehtaan johtaja Kimmo Suupohja.

Vuoden Päähankkijana palkittiin Sako Oy. Tunnustukset julkistettiin tänään tiistaina Alihankinta-messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Vuoden Alihankkija ja Vuoden Päähankkija -palkintoja on myönnetty vuodesta 1987 lähtien. Tarkoituksena on edistää suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän