Vanhustenviikon juhla maanantaina Crusellissa

0
Emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä on puhujana Uudenkaupungin vanhustenviikon juhlassa.

Ensi viikko on valtakunnallinen vanhustenviikko, jonka vuosittain vaihtuvana teemana on tällä kertaa Tehdään iästä numero .

– Yksi vanhusneuvoston pysyvistä tehtävistä meillä on viikon paikallisen pääjuhlan järjestäminen. Se on perinteisesti toteutettu heti maanantaina, ja niin teemme tänäkin vuonna mutta ensimmäistä kertaa Crusellin salissa, vanhusneuvoston puheenjohtaja Marketta Suoja-Sjöblom ja varapuheenjohtaja Mauri Pietilä kertovat.

Vanhusneuvosto on kutsunut kaupunginjohtaja Atso Vainion avaamaan tilaisuuden, ja juhlapuhujaksi emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelän . Hän on monille jo ennestään tuttu vanhusten hoidon ja ikääntymisen asiantuntija, joka työuransa aikana vieraili useasti myös Uudessakaupungissa.

– Hän kertoo lämmöllä nyt kokevansa itsensä senioriksi, ja kuuluvansa nyt itsekin ryhmään jota aiemmin tutki useita kymmeniä vuosia. Tulee olemaan kiinnostavaa kuulla, miten hän itse kokee vanhenemisen ja vanhuuden. Häneltä on hiljattain ilmestynyt myös uusi kirja Vanha löytää itsensä ja maailman, Suoja-Sjöblom sanoo.

Vanhusneuvostolla on myös omastakin takaa mukana oikea kokemusasiantuntija, joka palauttaa mieliimme muisteluksia entisistä ajoista ja asioista – Tammion tyttö Anne Kuusisto . Ohjelmaosuuden jatko on sitten muusikkojen käsissä, kun Päivi Kurkilahti ja Rami Rafael ilostuttavat yleisöä soittamalla, laulamalla ja laulattamalla.

– Haluamme osoittaa arvostusta kaupungin kaikille ikäihmisille ja toivomme, että pääsette mukaan mahdollisimman moni. Ikään ja kuntoon katsomatta.

Tilaisuus on maksuton, juhlan päätteeksi järjestetty kahvitarjoilu.

Vanhusneuvoston järjestämä juhla on kulttuurikeskus Crusellissa maanantaina 2.10. kello 12. Vanhustenviikolla on muutakin, muiden toimijoiden järjestämää ohjelmaa, joihin voi osallistua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän