Varha kysyy asukkailta palvelustrategiasta

0
Varhan strategiajohtaja Leena Setälä toivoo, että asukkaat vastaisivat kyselyyn.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää kaikille maakunnan asukakille palvelustrategian laadintaan liittyvän kyselyn.

Palvelustrategia on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen suunnitelma. Siinä määritetään hyvinvointialueen pitkän tähtäimen tavoitteet sille, miten palveluita pystytään laadukkaimmin tuottamaan.

– Haluamme kyselyn avulla kuulla mahdollisimman suurta joukkoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukkaista. On tärkeää, että saamme kerättyä monipuolisen ja moniäänisen aineiston päätöksenteon tueksi, korostaa hyvinvointialueen strategiajohtaja Leena Setälä.

Palvelustrategian asukaskysely alkoi maanantaina 11.9. ja siihen voi vastata 5.10. asti. Kyselyyn pääsee vastaamaan Varhan verkkosivujen kautta.

Keväällä 2023 asukkailta kysyttiin palvelustrategiasta yleisellä tasolla, ja nyt huomio kiinnitetään erityisesti palvelujen rakenteeseen, verkostoon ja palvelujen tuottajiin. Vastaukset huomioidaan täysipainoisesti strategian laatimisen yhteydessä.

Asukaskyselyn rinnalla palvelustrategia on lausuntokierroksella Varhan eri toimielimissä ja Varhan alueen kunnissa sekä sote-alan yrityksissä ja järjestöissä.

Poliittiset päätökset palvelustrategiasta tehdään loppuvuoden 2023 aikana, jonka jälkeen alkaa itse palveluverkon suunnittelu. Kyselyn tulokset vaikuttavat siihen, miten hyvinvointialueen palvelut muotoutuvat. Varhan ensimmäisessä palvelustrategiassa keskitytään seitsemään palvelukokonaisuuteen, joissa on kiireellisin kehittämisen tarve.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän