Vartsalan lossi muunnetaan ympäristöystävälliseksi

0
Kustavissa Vartsalan lossi on lähdössä remonttiin, joten noin neljän kuukauden ajan väliä ajaa vara-alus.

Kustavissa Vartsalan reitillä liikennöivä lossi muunnetaan hybridilossiksi. Uudistetussa lossissa on akkupaketin lisäksi käytössä kaksi generaattoria nykyisen neljän dieselmoottorin sijaan. Tämän seurauksena lossin päästöt vähenevät noin puolella verrattuna nykyiseen. Muutosprojektissa vanhan lossin runko säilytetään ja kaikki muu uusitaan.

Vartsalan lossia operoi Finferriesinäkin tunnettu Suomen Lauttaliikenne Oy ja muutostyöt tekee Paraisilla toimiva Oy HL-Metal Ab-telakka.

– Edellinen yhteinen projektimme eli yhteysalus Innamon rakentaminen sujui suunnitelmien mukaan ja odotamme mielenkiinnolla uuden ympäristöystävällisen projektin käynnistymistä, kertoo valtio-omisteisen Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström .

Muutostyöt kestävät arviolta neljä kuukautta ja uudistunut lossi palaa liikenteeseen Vartsalan reitille keväällä 2024. Muutostöiden ajan reitillä liikennöi varalossi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän