Vilkas kulttuurisyksy

0

Vuonna 85 -musikaali esitettiin viimeisen kerran Uudenkaupungin teatterissa viime lauantaina. Vajaa vuosi sitten ensi-iltaan tullut näytelmä oli niin suosittu, että se sai jatkoaikaa vielä tänä syksynä.

Yhteensä musikaalin kävi katsomassa lähes 5000 katsojaa. Tosin kuuleman mukaan monelle ei riittänyt yksi tai kaksi kertaa.

– Teatterissa on taikaa. Aina tulee uusi juttu ja edellisestä pitää osata luopua, sanoi teatterisihteeri Katja Laine teatterikierroksen yhteydessä (US 26.9.).

Niin tälläkin kertaa ja Kuin tuhka tuuleen -farssi pyörii jo täyttä häkää teatterin lavalla.

Kaupungin kulttuurisyksy vaikuttaa vilkkaalta. Crusellin lavalla nähdään muun muassa Anna Eriksson, mentalisti Pete Poskiparta ja lapsiperheille tuttu JokeriPokeriBox-taikashow.

Lähempänä joulua lavan valtaavat Osmo Ikonen ja Lenni-Kalle Taipale. Pikkujouluosastoa edustavat myös Hotelli Aquariuksen stand upia ja musiikkia yhdistelevät illat.

Uniklubi esiintyy kaupungissa tänään lauantaina ja myöhemmin Bar m’Ukissa soittavat ja laulavat muun muassa Antti Ketonen ja Kuningasidea.

Trubaduureja ja pienempiä bändejä esiintyy jossakin päin kaupunkia joka viikko. Paikallisista yhtyeistä Heikki Hakkarainen julkaisi kolmannen albuminsa perjantaina ja myöhemmin on luvassa levynjulkaisukeikka.

Terassit ovat hetkeksi hiljentyneet ja leirintäaluekin päättää kauden tänään. Kulttuuri kuitenkin elää, se vain muuttaa talveksi sisätiloihin, vaikka toki osa kulttuurista pysyttelee aina neljän seinän sisällä.

”Valo tarvitsee pimeyttä ollakseen valo”, sanoo taiteilija Hannele Salmela, jonka taidenäyttely avautuu tänään Runonkulman galleriassa.

Uutta katseltavaa on myös tasaisin väliajoin Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Kalannin kirjaston Raimon galleriassa ja kulttuurikeskus Crusellissa.

Eikä sovi unohtaa Varsinais-Suomen vanhinta elokuvateatteria Kuvalaa, joka täyttää ensi vuonna 100 vuotta.

Jos valo tarvitsee pimeyttä, tarvitsee ihminen kulttuuria selvitäkseen läpi pimeän ajan.

Risto-Matti Kärki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän