Voiton taloa kunnostetaan talkoilla

0
Kalannin keskustassa, Pappilankujan varrella sijaitseva Voiton talo saa tämän ja ensi vuoden aikana uuden maalipinnan.

Kalannin Työväenyhdistys Voitto ry sai Suomen Kotiseutuliitolta 30 000 euron suuruisen korjausavustuksen käytettäväksi yhdistyksen omistaman työväentalon julkisivuremonttiin. Summalla on tarkoitus maalata talo kauttaaltaan sekä kunnostaa vanhat ikkunat perinteisin menetelmin.

– Korjausavustus menee tarvittaviin materiaaleihin. Kunnostustyö tehdään talkoilla, kertoi Kalannin Työväenyhdistys Voiton puheenjohtaja Taina Grönros.

– Kaikki talkootyöstä ja Kalannin perinteikkään Voiton talon säilymisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan talkooporukkaan, lisäsi Grönros.

Viime vuosina Voiton talo on ollut suosittu juhlien, kuten syntymäpäivien ja häiden, pitopaikka. Tilaa on kaikkiaan sadalle hengelle.

– Talon sisätiloissa tehtiin peruskorjaus vuonna 1994. Tilat ovat säilyneet siistissä kunnossa ja esimerkiksi tuolloin tehdyt tapettivalinnat ovat kestäneet hyvin aikaa. Lisäksi olemme olleet tarkkoja talon siivouksen suhteen, kertoi Grönros.

Yhdistyksen suunnitelmissa on kunnostaa rakennuksen lattiat sitten, kun julkisivu-urakka on saatu päätökseen.

Voiton tiloissa on juhlien lisäksi pidetty tämän vuoden aikana myös esimerkiksi jumppatunteja ja huutokauppatilaisuuksia.

– Olisi hienoa, jos talolle olisi vielä enemmän käyttäjiä. Jos joku taho innostuisi järjestämään vaikka muistojen tanssit, vinkkasi yhdistyksen jäsen Juhani Konttinen.

Kalannin Työväenyhdistykselle oma talo on tärkeä, mutta myös kallis. Talosta saatavat vuokratulot sekä satunnaiset tulot puffetista menevät kiinteistön ylläpitokustannuksiin.

– Pienelle yhdistykselle oma talo on iso kuluerä, mutta haluamme säilyttää perinteikkään, Kalannin historiaan läheisesti liittyvän talon kaikkien halukkaiden tahojen käytössä, painotti Taina Grönros.

– Mukavaa on, että olemme välillä saaneet tarvittavia apukäsiä Uudenkaupungin sos.dem. Killan jäsenistä, kiitteli Grönros.

Seurantalojen korjausavustus on valtion määräraha, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Tulevana viikonloppuna järjestetään koko maan kattavat seurantalopäivät.

– Mekin pidämme Voiton talolla ovet auki ja kahvipannun kuumana sunnuntaina kello 12-16. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan taloon, sen tiloihin ja käyttömahdollisuuksiin. Samalla voi ilmoittautua talkooavuksi, jos talkootyö kiinnostaa. Tavoitteenamme on saada talon Kalannintien puoleinen julkisivu krapattua ja maalattua vielä tämän syksyn aikana, selvitti Taina Grönros.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän