Volter Kilpi -viikolla edessä juhlavuosi – Ohjelmisto rakentuu tarinoiden ympärille

0
Elina Kilkku jatkaa vuoden tauon jälkeen kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana.

Juhlavuottaan viettävän Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon vuoden 2024 tapahtuman teema on Kaiken takana on tarina.

Ensi kesänä 10.–14.7.2024 järjestettävän kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana jatkaa vuoden tauon jälkeen teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja kirjailija Elina Kilkku .

Saaristoluonnon keskellä järjestettävällä kirjallisuusviikolla koetaan uusia elämyksiä sekä tavataan vanhoja tuttavuuksia, kuten yleisön suursuosikki Albatrossin tarina .

Tulevana suvena jo 25. kertaa järjestettävän kirjallisuusfestivaalin ohjelmisto rakentuu tarinoiden ympärille. Tarinat ovat viihdyttäviä, vaarallisia, lohdullisia ja maailmaa mullistavia.

– Kaikki maailman syntyteorioista lähtien on tarinaa. Sotia ei olisi ilman vihollisesta kerrottuja valheita, hyvä tarina myy mitä tahansa ja leirinuotioille tarinoiden äärelle kokoontumisen taika ei katoa milloinkaan. Tarvitsemme tarinoita, jotta kestäisimme, ja jotta meissä heräisi empatia toisenlaisuutta kohtaan, Kilkku kertoo.

Vuonna 2024 Volter Kilven syntymästä on kulunut 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ensi kesän uutena Kilpi-näytelmänä nähdään Kilkun dramatisoima ja ohjaama monologi Kustavissa syntyneen Volter Kilven elämästä.

Festivaalin ohjelmisto koostuu luentojen ja teatteriesitysten lisäksi runsaasta oheisohjelmistosta. Yhteisölliset yleisölle avoimet työpajat, festivaaliklubi, retket sekä musiikkiesitykset kutsuvat yleisön viihtymään kesäiseen Kustaviin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän