30. kerta toden sanoi Korihaille – Haiparvi saalisti kovan voiton liiga-avauksesta

0
Bojan Sarcevic johdatti Korihait jymypaukkuun sarja-avauksessa.

Korihait jysäytti seurahistoriansa 40. SM-sarjakautensa avatuksi sellaisella tuloksella, jota eivät uusikaupunkilaiset ole päässeet kokemaan yli 11 vuoteen. Haiparvi nimittäin otti tiistaina Pohitullissa voiton viime kevään hopeajoukkue Kauhajoen Karhu Basketista lukemin 86–81.

Edellisen kerran Korihait pääsi juhlimaan Karhun kustannuksella 25. helmikuussa 2012 Kauhajoella, silloinkin vain pisteellä. Sen jälkeen mestaruuksia ja mitaleita kaapinut kauhajokelaisryhmä voitti keskinäiset peli 29 kertaa Nyt 30. kerta toden sanoi uusikaupunkilaisille.

– Karhu on kova joukkue, ja me taisteltiin loppuun saakka ja toteutimme meidän pelisuunnitelmaamme. Voiton jälkeen tuntuu hyvältä, Korihaiden kapteeni Bojan Sarcevic tiivisti tunnelmat voiton jälkeen.

Korihait osoitti ettei harjoituspeleissä nähty hyvä vire ollut pelkää silmänlumetta. Korisliigan halvin joukkue piti pelin tasaisena lähes koko matsin ajan miljoonabudjetilla pelaavaa Karhu Basketia vastaan. Ainoastaan toisen kympin alkupuolella Karhu Basket onnistui aggressiivisella puolustuksella nousemaan 12 pisteen johtoon.

– Emme olleet aivan aluksi valmiita Karhun fyysisyyteen, vaikka sitä teroitettiin pelaajille ennen ottelua, päävalmentaja Darko Mihajlovic taustoitti.

Toisen neljänneksen loppuvaiheessa Korihait nykäisi 8–0-pisteputkella eron yhden korin mittaiseksi ja puoliajan jälkeen kotijoukkue jatkoi vastaustaan vierailijoiden fyysisyyteen ja kovaan hyökkäyslevypalloihin menoon eli ”tägäämiseen”.

Toisen neljänneksen lopulta kolmannen neljänneksen puoliväliin asti Korihait voitti seitsenminuuttisen peräti 22-4, joka käänsi momentumia kotijoukkueelle ottelun loppupuolelle. Avauspuolikkaalla korirautoihin kolisseet heitot alkoivat upota koriin etenkin Sarcevicilta, joka tuuletti antaumuksella jokaista onnistumistaan.

Joukkueen kapteeni täytti tilastorivin 21 pisteellä, viidellä koriin johtaneella syötöllä, kuudella riistolla ja kolmella torjunnalla.

– Se oli joukkuepeliä. Tänään mä olin semmoinen pelaaja, ensi pelissä joku muu onnistuu, Sarcevic totesi nöyrästi.

Sarcevicin lisäksi kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsi Javion Ogunyemi (15/10 lev), Jalen Jackson (13), Wesley Person Jr. (12) ja Travis Jocelyn (11). Yksi hämmentävä tilastokohta oli Korihaiden vapaaheitot. 29 vapaaheitosta osui ainoastaan 13 (45%).

Kausi jatkuu perjantaina paikallisderbyllä, kun Korihait matkustaa fanibussin tukemana Loimaalle sarjanousija Bisonsin vieraaksi. Edelliset kolme kautta biisonilaumaa valmentanut Mihajlovic ei osannut vielä matsin jälkeen ajatella sen tarkemmin perjantain peliä.

– Meidän täytyy vain pelata omaa peliämme. Tällaisen ottelutapahtuman jälkeen pää on vähän pyörällään, joten täytyy rauhoittua tämä ilta ja jatkaa huomenna harjoittelua, Mihajlovic päätti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän