Kaupunki käynnistää yt-neuvottelut viipymättä – myös muut säästötoimenpiteet yhä esillä

0
Talouden sopeutusohjelmassa yhtenä keinona on keskittää toimintoja Mörneen.

Uusikaupunki käynnistää jopa 50 hengen irtisanomisiin tähtäävät yt-neuvottelut viipymättä. Yt-lain mukainen vähimmäisneuvotteluaika on kuusi viikkoa, joten mahdolliset neuvottelutulokset ehtivät vielä vaikuttaa ensi vuoden budjettivalmisteluun.

Esillä on myös osa-aikaistamiset, lomautukset tai muut muutokset työsuhteisiin. Näin päätti maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus. Asiasta kertovat muun muassa Turun Sanomat ja Yle Turku verkkosivuillaan.

Kaupungilla on tällä hetkellä noin 500 vakituista työntekijää, joista opetus- ja varhaiskasvatuksen puolella on noin 300. Ennusteen mukaan kaupungilta eläköityy vuosina 2024–2026 55 henkilöä, mutta osa on sellaisista tehtävistä, joita ei voi jättää täyttämättä.

Talouden sopeuttamisohjelman ensisijaisena tavoitteena on löytää kustannussäästöjä muilla keinoin, kuin työvoiman käyttöä vähentämällä. Näitä ovat tilankäytön tehostaminen tai toimitiloista luopuminen, tulojen kasvattaminen, toiminnan uudelleen organisointi ja palvelujen tai palveluverkostojen supistaminen tai palveluiden ulkoistaminen. Esillä on ollut muun muassa kulttuurikeskus Crusellin ja Esko-Holvin kiinteistön myynti sekä esimerkiksi Pyhämaan koulusta luopuminen.

Nämä muut säästötoimet pidettiin myös yhä kaupungin talouden tasapainotuksen keinovalikoimassa. Yhteensä kaupunki hakee noin kolmen miljoonan euron säästöjä tulevien vuosien alijäämän kattamiseksi. Kaupunginhallituksen aiemmalla päätöksellä talouden suunnitelmakauden 2024–2026 tuloveronkorotus on rajattu enintään 0,49 prosenttiin.

Lisää kaupunginhallituksen päätöksestä ja sitä edeltäneistä äänestyksistä torstain lehdessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän