Alkukangertelun jälkeen Korihait päihitti sarjajumbon selvin lukemin

0
Jalen Jackson paransi roimasti viime tiistain esityksestään ollen lauantaina Korihaiden tehokkain pelaaja 19 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Ei se kaunista ollut, mutta Korihait teki lauantaina Lahdessa sen, minkä piti, eli otti vierasvoiton vielä voitoitta olevasta Lahti Basketballista. Tahmeahkon ensimmäisen puoliajan jälkeen haiparvi kontrolloi paremmin hyökkäyspeliään ja otti kauden kolmannen voiton lukemin 104–87.

– Ekalla puoliajalla kopissa kysyttiin, että vaikka on kymmenen pinnan johto, niin miltä tuntuu. No ei todellakaan tuntunut kymmenen pinnan johdolta. Ekat kaksikymmentä minuuttia olivat aika nihkeitä, Mikael Aalto totesi ottelun jälkeen.

Korihait olisi voinut olla isommassa johdossa ensimmäisellä puoliajalla. Lahti epäonnistui muutamissa helpoissa ja vapaissa korintekotilanteissa sekä Korihait onnistui puolustuksella pysäyttämään pääsääntöisesti Lahden pallonliikkeen.

Kuitenkin vierasjoukkue tuhri Lahden tarjoamat mahdollisuudet liian usein helpolla menetyksellä omassa päässään, kun olisi mahdollisuus ollut ottaa eroa. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen oltiin vielä tasatilanteessa ja menetyksiä oli viisi (koko ottelussa 20).

Toisella puoliajalla haiparvi sai paremmin hyödynnettyä koko- ja pituusylivoimansa korin alla, kun Aalto (14 pist/5 lev) ja Javion Ogunyemi (15/5) saivat palloa hyviin asemiin ja sentterit nostelivat helppoja koreja. Myös Thomas Vehmanen (12/8 syöt) johti hyökkäyspeliä ehjästi.

Kaiken kaikkiaan kuusi pelaajaa pääsi Korihailta kaksinumeroisiin pistelukemiin ja kruunuksi hyvästä hyökkäyspelistä joukkueelle merkattiin 26 koriin johtanutta syöttöä. Paras pistemies oli 21 pistettä upottanut Travis Jocelyn, joka teki Lahdessa enemmän pisteitä, mitä kolmeen ensimmäiseen peliin yhteensä.

Ilman puhdasta sentteriä pelaava Lahti on tällä hetkellä käytännössä pelkästään hyppyheittojoukkue. Niinpä Korihaiden puolustus keskittyi kotijoukkueen kaarella tapahtuvaan liikkeeseen. 34 pisteen keskiarvolla alkukauden pelannut Erik Sajantila (19) oli tiukassa vartioinnissa läpi ottelun eikä hän päässyt sellaiseen rytmiin, jollaisessa hän aiemmin viikolla upotti 49 pistettä.

– Tiedettiin aika hyvin, miten Lahti pelaa. Oltiin aluksi ehkä hieman passiivisia ja flegmaattisia, mutta ei meidän mitään Tylypahkan loitsuja tarvinnut keksiä. Tokalla puoliajalla hoidettiin rutiinilla homma lopulta ihan hienosti, Aalto analysoi.

Viimeisellä neljänneksellä, ottelun ollessa jo ratkennut, päävalmentaja Darko Mihajlovic antoi peliaikaa myös ydinkahdeksikon ulkopuolella olleille pelaajille. Valtteri Pihlajamäki pelasi ensiminuutit haipaidassa, ja ensimmäiset Korisliiga-minuutit kirjautti myös Viljami Arvonen. Tilastoihin nuorempi Arvonen sai yhden riiston.

Neljän pelatun kierroksen jälkeen Korihait on jaetulla Korisliigan kärkisijalla yhdessä Seagullsin, Katajan, Kouvojen ja BC Nokian kanssa. Keskiviikkona haiparvi isännöi Pohitullissa Salon Vilpasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän