Autotehtaalla paluu urheiluautojen aikaan

0
Mercedes-AMG tuotanto alkoi tällä viikolla Uudessakaupungissa.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla alkoi virallisesti torstaina Mercedes-AMG GT 4-door Coupé -mallin sarjatuotanto.

– On komiaa palata jälleen urheiluautovalmistajaksi, tiivisti Valmet Automotiven autonvalmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus hymyillen.

– Tällä sopimuksella on meille todella iso merkitys monessa suhteessa. Se, että asiakas luottaa meihin niin paljon että saimme valmistettavaksi tämän todella laadukkaan, vaativan ja monimutkaisen tuotteen, on iso ylpeyden aihe kaikille autotehtaalla työskenteleville. Mercedes-AMG vahvistaa henkilöstömme jo nyt korkeaa osaamista ja luo luottamusta tulevaan, Rannus totesi.

Autotehtaan kannalta erityisen merkittäväksi Mercedes-AMG sopimuksen tekee se, että tämä on ensimmäinen kerta kun mallin valmistus on annettu Mercedes-Benzin organisaation ulkopuolelle.

– Merkitystä vielä lisää se että jatkossa Valmet Automotive on 4-door Coupén yksinvalmistaja, eli koko mallin tuotanto keskitetään Suomeen, muistutti Rannus.

– Tuotannon aloitus herättää paljon kiinnostusta Valmet Automotivea kohtaan. Tämä on meille iso näytönpaikka ja tällä tulee varmasti olemaan painoarvoa, kun keskustelemme tulevista, uusista hankkeista, Rannus lisäsi.

Tuotantoa varten on tehtaalla tehty mittavat investoinnit. Mercedes GLC:n rakentamiseen aiemmin käytetty osuus hitsaamosta on muutettu uuden mallin tarpeita vastaavaksi. Maalaamoa on muutettu niin että prosessissa voidaan käyttää useita erikoisvärejä, myös mattana.

– Meillä ei koskaan ole maalaamossa ollut näin suurta värikirjoa käytettävissä, kuin mitä nyt on, selvitti Rannus.

Suurin urakka on ollut rakentaa nykyisen autotehtaan sisälle kokonaan oma kokoonpanolinja Mercedes-AMG:tä varten. Linjan rakentamisessa on ollut mahdollista hyödyntää joitakin uusia innovaatioita ja panostaa uudella tavalla niin työergonomiaan kuin työturvallisuuteen.

– Mercedes-AMG eroaa meidän aiemmista tuotannossa olleista automalleista siinä että jokainen valmistettava auto on yksilö. Auton ostaja saa räätälöidä autosta juuri haluamansa. Hän saa valita hyvin laajasta valikoimasta auton ulkovärin, vanteet, sisustuksen, lisävarusteet, siis aivan kaiken. Tämä tuo tuotantoon aivan erityisiä haasteita. Työntekijöiden koulutukseen ja osaamisen ylläpitämiseen on panostettava aiempaa enemmän. Myös materiaalivirtojen hallinta, aina osatoimittajista alkaen, on hyvin mutkikasta, kuvaili Pasi Rannus.

Mercedes-AMG onkin yhtiön historian vaativin tuote. Mercedes AMG GT 4-door Coupén hinta pyörii varustetasosta riippuen 300 000 euron molemmin puolin.

Uusi malli työllistää autotehtaan tuotannossa noin 200 henkeä ja tämän lisäksi erilaissa hallinto- ja tukitoimissa 50 -100 henkeä. Mercedes-AMG tuotannolla on myös välillisiä työllisyysvaikutuksia, esimerkiksi logistiikassa.

Sitä, kuinka pitkä Valmet Automotiven ja Mercedes-Benzin välinen tuotantosopimus on, ei kerrota julkisuuteen.

– Sopimuksen kesto on vuosia, tyytyi autonvalmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus kommentoimaan.

AMG GT on neljäs automalli, jota Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benz Group AG:lle. Uudessakaupungissa valmistetaan yhä myös Mercedes-Benzin A-sarjan henkilöautoja.

Tuotannon aloitusta oli autotehtaalla juhlistamassa 150 kutsuvierasta, jotka edustivat asiakasta, yhteistyöyrityksiä, mediaa sekä autotehtaan henkilöstöä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän