AV-tuotantokannustimelle rahoitus

0

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että työ- ja elinkeinoministeriö on varmistanut audiovisuaalisten tuotantojen kannustinrahoituksen vuoden 2024 talousarvioesityksen puitteissa. AV-tuotantokannustin auttaa suomalaisia pk-yrityksiä luomaan laadukasta kotimaista sisältöä. Rahoitus on enintään 10 miljoonaa euroa, mutta se ei ole kulu, vaan sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin. Se on yritystoiminnan kasvua luova instrumentti.

Toimin puheenjohtajana hallitusneuvottelujen kulttuuri, liikunta ja nuoriso -pöydässä. Neuvottelupöytämme nosti luovien alojen potentiaalin vahvasti esille, sisältäen AV-alan.

Kannustimen avulla houkutellaan ulkomaisia tuotantoyhtiöitä kuvaamaan elokuvia ja sarjoja Suomessa sekä edistetään kotimaisten elokuvien kansainvälistä rahoitusta ja jakelua.

Elinkeinoministeri Rydman toteaa, että ”on hienoa, että Suomi voi jatkaa kotimaisten elokuvien ja sarjojen kansainvälisen menestyksen edistämistä nyt, kun olemme päässeet siinä hyvään vauhtiin. Kansainvälisen näkyvyyden kautta viesti korkeasta osaamisesta sekä luotettavasta toimintaympäristöstä leviää. Myös muut toimialat hyötyvät tästä”. Tähän on helppo yhtyä.

Haluan erikseen kiittää hallitusta, erityisesti valtiovarainministeri Purraa ja elinkeinoministeri Rydmania aktiivisuudesta asiassa.

Erityisesti kotimainen draamatuotanto on kasvanut kannustimen myötä. Kannustin edellyttää ulkomaista rahoitusta, jolloin myös kansainvälinen jakelu varmistuu. Muun muassa rikossarjat Sorjonen, Kaikki synnit ja Ivalo ovat levinneet laajalti maailmalla. Elokuvista Jalmari Helanderin ohjaama Sisu on saanut miljoonien yleisön, ja sen innoittamana Utsjoelle tulee myös uudenlaisia matkailijoita. Marko Röhrin Metsän tarina, Järven tarina ja Tunturin tarina -dokumenttielokuvat ansaitsevat myös erityismaininnan upeasta suomalaisesta tuotannosta, jonka AV-tuotantokannustin on osaltaan mahdollistanut.

Ritva Kike Elomaa (ps.)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän