Euroopan puolustus

0

Kun presidentti Sauli Niinistö jo kauan sitten esitti Euroopan tarvitsevan oman puolustuksensa syventämistä, ei sille juuri korvaa kallistettu muissa maissa. Nyt onkin yhtäkkiä huomattu todellisuus, kun Yhdysvallat on perunut jo lupaamansa apupaketin Ukrainalle.

Euroopan ja Suomen eritoten on syytä muistaa, ettei Yhdysvalloissakaan ole aina johdossa kaikkein kaljuin, vaan se voikin pian olla taas se kaikkein keljuin. Silloin on Amerikka ensin ja Putinkin paras ystävä. Nyt viimeistään, vaikkakin ehkä liian myöhään, on ryhdyttävä tositoimiin koko Euroopan puolustamisessa.

Venäjältä on jo kohdistettu suoria uhkauksia keskisen Euroopan kohteisiin, eikä Alakurtin varustelun parantelu tuo turvallisuuden tuntua Pohjolaankaan. Vaikka onkin saatu suoria lupauksia Yhdysvaltojen nykyjohdolta, on oma apu paras apu. Joku viisas on jo aikojen alussa varoittanut vieraan apuun luottamisesta.

Valdemar Takaperko

Kriisinhallintaveteraani

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän