Fyysinen kärkiottelu kääntyi BC Nokialle suotuisammaksi – Korihait kärsi kauden avaustappion

0
Joni Herrala oli Korihaiden paras plus-miinus-pelaaja (+15) BC Nokia-ottelussa.

Korisliigan kärkiottelu Korihaiden ja BC Nokian välillä oli aika lailla odotuksien mukainen eli fyysinen ja tiukka kamppailu. Ennen tiistaita kahdella voitolla aloittaneet joukkueet pelasivat Pohitullissa kovaotteisen, mutta myös rikkonaisen ottelun, joka kääntyi lopulta vierasjoukkueelle lukemin 97–91 erityisesti juuri fyysisimmillä otteilla.

Kovaotteisen ottelusta teki Nokian puolustuspeli, joka kahdessa aiemmassa ottelussa oli päästänyt vain 65 pistettä keskimäärin omaan koriin. Näätälauman takamieskolmikko Kahron RossNiko MattilaFiifi Aidoo paimentavat vastustajien takamiehiä herkeämättä ja saavat paineen avulla heidät sortumaan pallonmenetyksiin.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla haiparvi oli kolmikon kanssa hätää kärsimässä, sillä menetyksiä kertyi peräti 12. Toisella puoliajalla menetyksiä kertyi kuusi, mutta kaiken kaikkiaan Nokia teki Korihaiden menetyksistä kolmasosan pisteistään (30).

Korihaiden parhaaksi valittu Mikael Aalto (18 pist/6 lev) sekä päävalmentaja Darko Mihajlovic manasivat molemmat turhien menetysten olleen yksi vaikuttava tekijä tappiossa. Myös BC Nokia menetti palloa yli keskiarvojensa (16), mutta se ei satuttanut joukkuetta liikaa.

Kolmannella neljänneksellä vierailijat onnistuivat pitämään johtoasemansa kaksinumeroisissa lukemissa hyötyen erityisesti fyysisen pelin sallivasta tuomarilinjasta. Linja vaihtui ottelun edetessä vuoristoratamaisesti, sillä välillä pilli soi erittäin tiuhasti, mutta varsinkin kolmannen kympin aikana tuomarit sallivat kovat kamppailutilanteet. Ja silloin kun vihellettiin, molempien joukkueiden pelaajat olivat hämillään.

Virheet menivät lähes tasan (17-16), mutta salliva linja oli aggressiivisempaa näätälaumaa suotuisampi.

Nokian tiukasta pallonpaineesta huolimatta Korihait onnistui viimeisellä neljänneksellä pelaamaan itsensä peliin mukaan Bojan Sarcevicin (17/6) suoritusten avulla. Tilanteessa 85–90 viivyttiin ottelun lopussa peräti kolmen minuutin aikana, ja kotijoukkueella oli riittävästi pallonhallintoja ja yrityksiä kaventaa eroa entisestään, mutta heitot kolisivat rautoihin.

Tilanteen päätti ottelun pistekunkku Rossin (27) vahva korille ajo 50 sekuntia ennen loppua. Kori käytännössä sinetöi ottelun nokialaisille.

– Toisella puoliajalla, kun saimme rakennettua pientä kirivaihdetta, annoimme sitten aina vastustajalle vapaan korintekotilanteen. Loppuhetkillä meidän hyökkäys sakkasi ja siihen mahdollisuutemme loppui, Mihajlovic kertasi ottelun ratkaisevaa puoliaikaa.

Lauantaina nähdään ensimmäistä kertaa, miten Korihait reagoi tappiolliseen peliin. Haiparvi matkustaa sarjajumbo Lahti Basketballin vieraaksi, joka on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Minkäänlaista korinalusuhkaa lahtelaisilla ei ole, mutta heittovoimaa löytyy senkin edestä. Joukkueen suomalaistakamies Erik Sajantila upotti tiistaina Bisonsia vastaan käsittämättömät 49 pistettä.

– Palaudumme ja katsomme paljon videoita. Tärkeä asia on, miten reagoimme ja mitä opimme tästä tappiosta, Mihajlovic totesi seuraavista päivistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän