Harmonikkakonsertti Polkasta Paranoidiin Laitilassa

0
Harmonikkaorkesteri kuvattuna Kustavissa leirillä 23.9.

Sunnuntaina 8.10. klo 15 on Laitilan Opistotalolla Vakka-Suomen harmonikkakerhon järjestämä konsertti, jossa esiintyy sekä nuoria että kokeneempia harmonikan taitajia.

Vakka-Suomen harmonikkakerhon orkesterin kokoonpanoon kuuluu musiikkiopiston harmonikkaorkesteri vahvistettuna entisillä musiikkiopiston ja harmonikkakerhon jo aikuisiksi ehtineillä kasvateille, eli lavalle nousee 15-henkinen harmonikkaorkesteri Marja-Liisa Santalan johdolla.

Konsertissa esiintyy solisteina Suomen pelimannimestaruuskilpailuissa palkittuja soittajia, kolminkertainen yleisen sarjan pelimannimestari Satu Sarkoranta , 18v-sarjan pelimannimestari 2023 Eero Kallio Eurajoelta, yleisen sarjan 2. Anna-Maria Santala sekä 3. sijan samassa sarjassa saavuttanut Jani-Petri Vallamo . Myös veteraanisarjassa (yli 50v) 2. ja 3. sijan saavuttanut ”haitarimamma” Marja-Liisa Santala esiintyy.

Orkesterin ja solistin lisäksi kuullaan myös duoja ja muita pienryhmiä. Esitettävä ohjelmisto on otsikon mukaisesti hyvin monipuolinen. Orkesteri ja ”trio Lahtinen” ( Lauri , Laura ja Lari ) esittävät monia Samuli Jokisen sovittamia pop-kappaleita, mm. Pariisin Kevät -yhtyeen Kesäyö , Katy Perryn Hot’n Cold sekä tuo otsikossakin mainittu Black Sabbathin Paranoid.

Orkesteri soittaa myös mm. Taisto Wesslinin Nocturnen , Vesalan Tequilan sekä Nipa Neumannin tunnetuksi tekemän käännösiskelmän Naiselleni .

Myös perinteistä harmonikkamusiikkia kuullaan, esimerkiksi kansansävelmä Väärä vitonen , Onni Laihasen Tukholman polkka , valssi Elämää juoksuhaudoissa ja Pentti Taskulan tango Helmiä Etelästä .

Konserttiin myydään lippuja ovelta ja myös puffetti on käytössä väliajalla. Konsertin tuotto menee lyhentämättömänä Harmonikkakerhon leirien järjestämiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän