Hirven metsästysaika alkaa lauantaina

0
Hirven metsästyskausi alkaa ylihuomenna Vakka-Suomenkin metsissä.

Tulevana lauantaina eli 14.10 alkaa hirven metsästysaika myös koko Vakka-Suomessa.Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksen toimialueelle on myönnetty tulevalle metsästyskaudelle 53 hirven pyyntilupaa.Valkohäntäpeuran pyyntilupia Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle on myönnetty tuhat.

Syksyn ja talven jahdeissa on koko maassa käytössä 31 142 hirven, 70 945 valkohäntäpeuran, 645 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa, ellei pyyntiluvan ehdoissa ole muuta määrätty. Kantojen pienentymisen takia hirven pyyntilupamäärä pienentyi viime vuoteen nähden noin 15 prosenttia ja valkohäntäpeuran pyyntilupamäärä noin 4 prosenttia.

Hirven metsästysaika päättyy koko maassa 15. tammikuuta.

Valkohäntäpeuran metsästys on ollut sallittua vahtimalla syyskuun alusta ja täysimittaisesti syyskuun viimeisestä lauantaista lähtien.

Valkohäntäpeurojen metsästystä suositellaan painotettavan erityisesti alkusyksyyn. Näin vähennetään peurakolareita ja hyödynnetään koko metsästyskausi tehokkaasti. Valkohäntäpeuran metsästysaika päättyy helmikuun puolivälissä.

Iltojen ja aamujen hämärtyessä hirvieläinonnettomuudet lisääntyvät liikenteessä. Tapahtuneesta hirvieläinonnettomuudesta tulee ilmoittaa 112 hätänumeroon. Helpoiten ilmoitus hätäkeskukseen onnistuu soittamalla kolaripaikalta 112 Suomi -mobiilisovelluksella. Tällöin hätäkeskus saa tietoonsa tarkan tapahtumapaikan ja suurriistavirka-apu (SRVA) löytää perille.

– Soitto käynnistää tapahtumaketjun, jonka päätteeksi SRVA käy noutamassa kuolleen eläimen tai käynnistää loukkaantuneen eläimen jäljestyksen, riistasuunnittelija Reima Laaja Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Kolaripaikka tulee merkitä riistaonnettomuusmerkillä tai muulla autosta löytyvällä tarvikkeella, esimerkiksi muovipussilla. Merkintä helpottaa kolarin jälkiselvittelyä ja loukkaantuneen eläimen jäljitystä. Merkki asetetaan kohtaan, jossa onnettomuudessa kuollut eläin on tai josta loukkaantunut eläin on kadonnut metsään. Jos eläin on kadonnut metsään, sidotaan merkki sille puolelle tietä, minne eläin katosi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän