Ihalan retkeilyalue yhä myymättä – Tampereen kaupungin omistamasta alueesta tullut yksittäisiä kyselyitä

0
Ihalan leirintäalueeseen kuuluu majoitusrakennuksia, sauna, kioski- ja toimistotilat, huoltorakennus, keittokatos ja vajarakennuksia.

Tampereen kaupunki yrittää yhä myydä Lepäisillä sijaitsevaa Ihalan retkeilyaluetta. Kyseessä on noin 20 hehtaarin alue, johon kuuluu runsaasti rantaviivaa.

– Kohde on vieläkin avoimessa myynnissä ja toivomme sille uutta omistajatahoa, Tampereen kaupungin maanhankintapäällikkö Ari Kilpi kertoo.

Noin 13 kilometrin päässä Uudenkaupungin keskustasta sijaitsevasta leirintäalueesta on tullut yksittäisiä kyselyitä, mutta Kilpi uskoo, että kohteelle löytyy ennen pitkää ostaja.

– Kiinnostuneilla on ollut alueelle erilaisia ideoita, mutta en lähde niitä sen enempää avaamaan. Aluetta on kyselty meiltä myös vuokrausmielessä, mutta lähtökohtaisesti haemme uutta omistajaa, Kilpi lisää.

Alue on ollut Tampereen kaupungin omistuksessa liki 60 vuotta. Tampere halusi alun perin hankkia meren rannalta alueen kalastusharrastajien iloksi.

– Ihalan leirintäalue oli aluksi vain tamperelaisten käytössä, mutta myöhemmin asiakaskuntaa laajennettiin ja sinne on viime vuosina saanut majoittua mistä tahansa tulevia asiakkaita, Kilpi selventää.

Ihalassa on useita rakennuksia, joista osa on rakennettu tällä vuosituhannella. Retkeilyalueeseen kuuluu majoitusrakennus, päärakennus, verstas ja puuvarasto, keittokatos, saunarakennus, grillikatos, vene- ja moottorisuoja, talousrakennus sekä 12 lomamökkiä.

Kaikki alueen rakennukset ovat talviasuttavia ja paikka kuuluu kunnan vesi- ja viemäriosuuskuntaan, mutta esimerkiksi alueen hirsimökkeihin ei tule sisälle juoksevaa vettä. Alueella on myös 64 sähköistettyä vaunupaikkaa.

– Alueen jatko ei ole millään tavalla sidottu siihen, että siellä pitäisi jatkaa leirintäaluetoimintaa, vaan uusi omistaja voi viedä kiinteistökehitystä eteenpäin haluamallaan tavalla, Kilpi huomauttaa.

Alue on kaavoitettu retkeily- ja ulkoilualueeksi, mutta kaavassa on merkinnät myös matkailua palvelevien rakennusten korttelialueesta, asuntovaunualueesta, maa- ja metsätalousalueesta, venevalkama-alueesta sekä suojaviheralueesta. Kohteeseen sisältyy runsaasti rantaviivaa ja rakentamaton osa tilasta on metsää sekä peltomaata.

– Kaava määrää siis alueen käyttötarkoituksen hyvin pitkälle, mutta ainahan siihen kaavaan voi hakea muutosta, Kilpi lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän