Ikääntyneiden palveluissa jatketaan toimintatapojen yhtenäistämistä

0

Ikääntyneiden palvelulautakunta kokoontui keskiviikkona poikkeuksellisesti Uudessakaupungissa ja tutustui myös Rauha-kotiin sekä kuntoutusyksikkö Kuunariin. Kokouksessa käsiteltävänä oli ikääntyneiden palveluiden talousarvioesitysvuodelle 2024, jonka toimintakate on -379 miljoonaa euroa.

Toimintakatteella tarkoitetaan varsinaisen toiminnan tulojen ja menojen erotusta. Tulosalueen toimintakatteessa ei ole huomioitu valtion rahoitusta, joka muodostaa pääosan hyvinvointialueen tuloista.

Ikääntyneiden palveluissa suurimmat menoerät ovat henkilöstön palkat ja palkkiot sekä ostopalveluina tuotettavat asiakaspalvelut. Tulosalueen oman toiminnan suurin tuloerä muodostuu puolestaan asiakasmaksuista.

– Ensi vuonna keskitymme ikääntyneiden palveluissa edelleen strategisen tavoitteen eteenpäin viemiseen eli palveluketjun kehittämiseen ja palvelurakenteen muutoksen edistämiseen. Jatkamme myös toimintatapojen yhtenäistämistä koko hyvinvointialueella. Lisäksi panostamme henkilöstön saatavuuteen kehittämällä resurssipoolitoimintaa, tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen sanoo.

Ikääntyneiden palveluiden talousarvioesitys vuodelle 2024 siirtyy nyt aluehallituksen käsiteltäväksi. Aluehallituksen on määrä käsitellä koko hyvinvointialueen talousarviota vuodelle 2024 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2024−2026 marraskuun aikana. Talousarvio ja taloussuunnitelma on tarkoitus esitellä aluevaltuustolle joulukuun valtuustokokouksessa 13.12.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän