Jatkuva mustamaalaaminen on maalittamista

0
Eettiset säännöt koskevat myös kaupungin luottamusmiehiä.

Uudenkaupungin hallintopalvelut on valmistellut kaupungin toiminnalle eettiset ohjeet. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että eettiset ohjeet koskevat kaikkea kaupungin toimintaa ja toimijoita, niin työntekijöitä kuin luottamushenkilöitäkin.

Ohjeissa käsitellään korruptiota, eturistiriitaa, taloudellisten etuuksien vastaanottamista, maalittamista sekä eettisen toiminnan valvontaa. Ohjeissa todetaan, että kaupungin sisäisen ilmoituskanavan kautta voi tehdä ilmoituksen kaupungin toimintaa koskevasta väärinkäytösepäilystä. Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan kaupungin henkilöstön käyttöön. Ilmoituskanava perustuu Euroopan unionin ja kansallisen oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta säädettyyn lakiin.

Maalittamisesta todetaan, että se on toimintaa, jossa yksittäinen tai useampi henkilö käynnistää tai kannustaa yhteen kohteeseen kohdistuvan järjestäytyneen häirinnän. Häirinnän keinoja ovat esimerkiksi mustamaalaaminen, yksityisluontoisten tietojen levittäminen tai uhkaaminen. Merkityksellistä on viestien suuri lukumäärä. Eettisissä ohjeissa todetaan, että sananvapauteen kuuluvan kritiikin esittäminen ei ole epäasiallista maalittamista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän