Kalastuskilpailu päättyi etuajassa

0
Terttu Ilonen, Samuli Rahikainen ja Jani Ollikainen varmistivat omalta osaltaan kilpailun sujumisen.

Lauantaina järjestettiin kalastuskilpailu Buster Haukitreffit. Kilpailuun osallistui 48 venekuntaa. Lauantain säätila ei kilpailua suosinut, ja kisa päättyikin tunteja suunniteltua aiemmin.

– Piti neljään asti olla kisa, yhdeltä lopetettiin, kertoo kilpailun tulosvastaava Terttu Ilonen . Hän toteaa kalaa kuitenkin tulleen sen verran, että kilpailun voittaja saatettiin julistaa.

Kilpailun tulokset julisti järjestäjä Jani Ollikainen kello kolmen aikoihin.

– Kaikki pääsivät turvallisesti rantaan, pääsikö kukaan kuivana, Ollikainen aloittaa.

– Ei, kuuluu osallistujien vastaus yhteen ääneen.

Ollikainen kertoo merenkäynnin olleen loppua kohden varsin rajua. Uudenkaupungin meripelastus oli auttamassa veneitä, jotta onnettomuuksilta vältyttiin.

Tapahtuman päämaja sijaitsi kaupunginlahden liepeillä, hotelli Aittarannassa. Kilpailussa enintään kolmen hengen venekunnat käyvät kalastamassa haukia ennalta määritellyn alueen sisällä. Viiden suurimman hauen yhteismitta määrittää sijoituksen kilpailussa.

Kalastuskilpailun palkinnot ovat varsin hyvät. Voittajalle luvassa oli alumiinivene, ja suurimman hauen saaneelle annettiin liki neljän tuhannen euron arvoinen kaikuluotain. Ollikaisen mukaan jo useamman kerran järjestetty tapahtuma ei kuitenkaan ole kilpailullinen.

– Yhteenkokoontumista ja kalastamista hyvässä seurassa, hän kuvailee tapahtuman luonnetta.

Ollikainen kertoo tapahtuman järjestelyn olleen mukavaa, vaikka sää toikin mutkia matkaan.

– Sää vähän pelotti. Kilpailualueen rajat tein perjantaina illalla, hän mainitsee ja lisää, että alunperin kilpailualue oli reilusti laajempi. Turvallisuussyistä alue pidettiin kohtuullisen pienenä.

– Kaikilta osallistujilta vaadittiin Whatsapp-ryhmään liittymistä, että tavoitetaan kaikki, kertoo järjestäjänä toiminut Samuli Rahikainen . Ilonen puolestaan lisää, että veneellä kilpailusta kotimatkalle lähteneiden perillepääsy varmistetaan viestittelemällä.

Voittajajoukkueen osallistujat  Jani Salo, Tomi Kuusisto ja Ville Osmosalo vaikuttivat tyytyväisiltä kilpailun jälkeen, eikä muidenkaan kilpailijoiden kasvoilta pettymys tai epätyytyväisyys paistanut.

– Kyllä voitto aina maistuu, toteaa Southwest Pike Hookers -joukkueen jäsen Tomi Kuusisto.

Voitto irtosi viiden hauen 368 sentin yhteismitalla. Joukkueen jäsenet kertovat myös rankasta säästä. He ovat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että tapahtuma saatiin lopulta järjestettyä.

Patrick Paldanius

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän