Kansanedustajilta tukea lähijunaliikenteelle ja Kalannintien pyörätielle

0
Kantatie 43:lla on poistettu tien reunassa ollut tärinäraita ja annettu näin tilaa lisää pyöräilijöille. Kevyen liikenteen väylä olisi kuitenkin turvallisin ratkaisu.

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmä on jättänyt yhteisiä talousarvioaloitteita valtion vuoden 2024 budjetin eduskuntakäsittelyssä. Talousarvioaloitteissa ehdotetaan määrärahaa maakunnan lähijunaliikenteelle, Uudenkaupungin ja Laitilan kevyenliikenteen väylälle, Turun kehätielle, tunnin junan rakentamiseen sekä Saaristomeren tilan parantamiseen.

Kansanedustajaryhmä ehdottaa aloitteissa maakunnan kärkihankkeiden rahoittamista.

– Hallitusohjelmaan saatiin erinomaisia kirjauksia maakunnan kärkihankkeista muun muassa tunnin junasta ja Saaristomeren suojelusta. Nämä on tärkeä saada liikkeelle heti hallituskauden alussa. Rahoituksessa on hyödynnettävä täysimääräisesti esimerkiksi EU-tuki tunnin junalle, kansanedustajaryhmän puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok.) sanoo.

Kansanedustajaryhmän varapuheenjohtaja Vilhelm Junnila (ps.) toteaa, että liikenneinvestointeja on kohdennettava vilkkaimmille teille, vientisatamien kuljetuksiin ja hankkeisiin, jotka elvyttävät rakentamista.

Kansanedustajaryhmä edellyttää aloitteissaan myös Uudenkaupungin ja Laitilan taajamien välisen liikenneturvallisuuden parantamista ja Varsinais-Suomen lähijunaliikenteen käynnistämistä.

– Esitämme Laitilan ja Uudenkaupungin välisen jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamista valtion ja kaupunkien yhteisenä hankkeena. Kevyenliikenteen väylät lisäävät jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden hyvinvointia ja turvallisuutta sekä ovat tutkitusti myös eniten suomalaisia liikuttavia liikuntapaikkoja, kansanedustajaryhmän varapuheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.) summaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän