Kauhua KalannistaKunnaksen Tassulaan

0
Kirjaston lokakuun kirjavinkeissä virittäydytään jo tulevan Halloweenin tunnelmiin.

Syksy on saapunut, ja illat pimenevät ennen lumen tuloa. Lokakuun lopussa olevan Halloweenin aikana uskotaan poisnukkuneiden liikkuvan maan päällä ennen lopullisen leposijan löytämistä.

Riippumatta siitä, viettääkö itse Halloweenia tai uskooko tähän vanhaan uskomukseen, lokakuun loppu on oivallista aikaa käpertyä kauhukirjan ja kuuman kaakaon tai muun omavalintaisen juoman pariin lukemaan. Ohessa muutama pelottava tai vähemmän pelottava lukuvinkki aikuisille ja lapsille.

Mauri Kunnas: Huhuu, kuka siellä: Pikkukummitusten kurkistuskirja


Mauri Kunnaksen ensimmäinen luukkukirja soveltuu perheen pienimmille. Ikäsuosituksena kirjalla on 2+. Hui Kauhistus -kirjasta tutun kummitusperheen lapset Lissu, Hemppa ja Minna-vauva päättävät kirjassa lähteä leikkimään piilosta. Leikki johdattaa heidät naapureiden kautta läpi kaupungin. Mihin Minna-vauva aina katoaa?

Teoksessa on ilahduttavan paljon yksityiskohtia sekä avattavia luukkuja, joiden parissa aikaa vierähtää yllättävän paljon.

Mauri Kunnas: Pippendorfin kirjavat kummitukset


Mauri Kunnaksen Pippendorfin kirjavissa kummituksissa on perjantai kolmastoista päivä, jolloin vietetään kummitusten yötä. Pippendorfin kartanon kummitukset lähtevät liikkeelle kolistelemaan ullakoille ja pelottelemaan ihmisiä. Harmaa rouva on ostanut tätä varten postimyynnistä perheen teini-ikäisille kummituksille uudet lakanat, mutta paketista paljastuukin värikäs pöytäliina. Voivatko kukikkaat kummitukset olla pelottavia? Mitä muuta kummaa voi tapahtua perjantaina kolmastoista päivä?

Eric Maple: Noidan käsikirja


Oletko kenties ikäpolvea, jota kauhistutti kirjastossa oleva mustakantinen, pääkallolla varustettu kirja? Jos et, etkä ole herkimmästä päästä, kulttiklassikon maineesta nauttivaan, näköispainoksena julkaistuun Noidan käsikirjaan kannattaa tutustua.

Kirjan lukemalla osaat muun muassa tunnistaa erilaisia vampyyreitä ja suojautua niiltä, tunnistat erilaiset kummitukset, tiedät mitä poltergeistit ovat ja saatat ehkä alkaa uskomaan tunnistamattomiin, lentäviin esineisiin. Keskellä yötä tätä kirjaa ei ehkä kannata alkaa lukemaan, sillä saatat alkaa kiinnittämään huomiota pieniinkin rasahduksiin ja ääniin…

Eero Ojanen: Suuri suomalainen Kummituskirja


Eero Ojasen Suuri suomalainen kummituskirja alkaa yhdellä Suomen vanhimmista kummitustarinoista. Ojasen teoksessa olevat, eri paikkakunnille sijoittuvat kummitustarinat vaihtelevat useamman sivun kertomuksesta yhden lauseen tarinaan. Lukija voi siis helposti lukea kirjaa pätkissä. Onpahan kirjassa mainittu Kalantikin!

Johan Aulén: Todellisesti, ja luonnollisella tavalla selitettyjä Kummitusjuttuja, kerroiltut tonttujen ja kummitusten uskomisen estämiseksi


”Pelkosi heitä isä ja äiti! Rohkeutta tää kirja lapselle lisää!” Näin alkavat ensimmäiset sivut Todellisesti, ja luonnollisella tavalla selitettyjä Kummitusjuttuja kerroiltut tonttujen ja kummitusten uskomisen estämiseksi – kirjassa. Alkuperäinen versio on ensimmäisiä suomeksi ilmestyneitä kauhutarinoita.

Kirjan tarina sijoittuu saksalaiseen Pertun, Kyöstin ja Kirstin isän ostamaan linnaan. Linnalla tuntuu olevan kyseenalainen maine hiisien rakentamana. Linnassa lapset kuulevat pelottavaa ääntä, jota he luulevat tontun riehunnaksi. Heidän isänsä paljastaa äänen olevan lepakko. Tämä keskustelu saa aikaan keskustelun, jossa kerrotaan historian kuuluisista kummitustapauksista.

Kirja antaa luonnollisen selityksen teoksessa tapahtuneille, yliluonnollisilta vaikuttaville ilmiöille. Teoksessa on yksi selkeä tarina, johon on upotettu useampi kummitustarina ja niiden selitykset.

Uudenkaupungin kirjaston tämän kuun lukuvinkit kokosi Kalannin kirjastonhoitaja Katri Nurmi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän