Kobrat luikerteli ohi haiparvelta viimeisellä neljänneksellä – Korihait teki ottelun loppuhetkistä protestin

0
Javion Ogunyemi pääsi Kobrien tiukan vartioinnin seurauksena 15 kertaa heittämään vapaaheittoa. Niistä sisään osui kymmenen.

Viime kaudella monessa Korihaiden ottelussa toistui toteamus, että ottelut voitetaan viimeisellä neljänneksellä. Perjantai-iltana Lapualla Korihait otti kuskin paikan Kobria vastaan kolmannella kympillä ottelun edettyä tasatahdissa ensimmäisen puoliajan ajan.

Viimeisellä neljänneksellä Kobrat kuitenkin otti johtoaseman ja piti siitä kiinni  loppuvaiheiden jälkeen lukemin 78–73.

Korihait pääsi viimeisellä neljännekselle kuuden pisteen johdossa (59-65), mutta vajaassa minuutissa kotijoukkue onnistui tasoittamaan tilanteen. Wesley Personin (4 pist/3 lev) korin jälkeen haiparvi oli yli neljä minuuttia ilman koria, jonka aikana Kobrat käänsi erätaukotilanteen päälaelleen (73-67).

Johtoasemasta Kobrat ei enää luopunut, vaikka haiparvi sai kavennettua eron vielä kahteen pisteeseen minuutti ennen loppua. Taz Shermanin (15/7 syöt) kori kuitenkin tyrehdytti ratkaisevasti vierailijoiden voittoyrityksen, kun ero kasvoi kahden korin mittaiseksi.

– Kobrat riisui meidät aseista neljännellä jaksolla ja aloimme pakottamaan heittoja liian nopeasti. Lapua pelasi omilla vahvuuksillaan, meni ohi ja voitti vikan jakson 19-8, hyvää puolustustyötä Shermanin kanssa tehnyt Joni Herrala (6/3) kommentoi.

Korihaiden näkökulmasta puhuttavin tilanne tapahtui minuutti ennen loppua, kun Kobrien Joona Tuomala otti viidennen virheensä, mutta tuomarit eikä toimitsijapöytä reagoineet virheeseen välittömästi. Pelin annettiin jatkua tuomareiden toimesta Korihaiden päätyrajalla Tuomalan ollessa kentällä ja toimitsijapöytä ilmoitti tuomaristolle viidennestä virheestä äänimerkillä vasta pelitilanteen ollessa jo käynnissä.

Korihait jätti ottelun jälkeen tilanteesta vastalausevarauksen.

– Kentällä oli pelaaja viidellä virheellä ja meillä oli pallonhallinta. Kaikki hämmentyi tilanteesta ja loppujen lopuksi meiltä vietiin sen johdosta pallonhallinta. Tällaisessa tiukassa ottelussa tuollaiset tapaukset satuttavat paljon, päävalmentaja Darko Mihajlovic kertoi tilanteesta.

Koripalloliiton sääntöjen mukaan viisi virhettä tehneelle pelaajalle on erotuomarin ilmoitettava asiasta, ja hänen tulee poistua kentältä heti. Lisäksi hänet on vaihdettava 30 sekunnin kuluessa. Ottelun ajanottajan tehtävä on puolestaan ilmoittaa tuomarille heti, kun jollekin pelaajalla on tuomittu viides virhe.

Tässä tapauksessa toimitsijapöydällä ollut ajanottaja ei ilmoittanut äänimerkillä välittömästi tuomareille, että Tuomalalla oli viisi virhettä.

Korihait kuitenkin hävisi itse ottelunsa heikolla viimeisellä neljänneksellä. Vierailijat heittivät pelitilanneheitot ainoastaan 36 prosenttisesti (24/65) ja kaukoheitot ainoastaan 23 prosenttisesti (7/30).

– Emme pystyneet ottamaan tiettyjä asioita pois Kobrilta. Toisella puoliajalla emme saaneet palloa liikkeelle ja hyökkäys meni seisoskeluksi. Heittoprosentit olivat huonot ja vaikka saimme hyviä heittoja, niin epäonnistumisista johtuen meillä ei ollut rytmiä heitoissa, Mihajlovic pohti tappion syitä.

Korin alla Korihait oli totutun vahva tehden kolmen sekunnin alueelta enemmän pisteitä kuin Kobrat (32-24) ja lisäksi hyökkäyslevypalloista tehdyt pisteet menivät haiparvelle 20-9. Javion Ogunyemi teki jälleen tuplatuplan (18/12), mutta heitti juuri viiden pisteen arvoisesti viisi vapaaheittoa ohi.

Korisliigan pelirytmi jatkuu verkkaisena, sillä Korihait ottelee seuraavan kerran vasta ensi viikon sunnuntaina, jolloin Pohitulliin saapuu Joensuun Kataja Basket.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän