Korihaiden naisille avausvoitto

0
Korihaiden naiset juhlivat ensimmäistä voittoaan I-divisioonassa. Kuva: Sauli Lalla

Ensimmäisessä pelissä tehtiin historiaa, kun matsi oli seuran ensimmäinen I-divisioonassa. Historian tekeminen jatkui toisessa koitoksessa, kun ensimmäinen voitto tällä sarjatasolla tuli kuitattua. Kotijoukkue Pantterit oli lähes koko pelin hiukan jäljessä ja kolmannella jaksolla hainaiset repivät isompaa eroa. Riemastuttava voitto isolta kirkolta irtosi numeroin 57–64.

Loppulukemista voi päätellä, että ottelu ei ollut hyökkäyksen suurta juhlaa. Heittopaikat löytyivät kohtuullisesti, mutta osoite oli hukassa.

– Vastustajan valmentaja valitteli pelin jälkeen, kuinka huono heittopäivä heillä oli. Ei kulkenut heitto meilläkään, Korihaiden pääkoutsi Timo Korpijärvi tunnusti.

Korihaiden innokkuus kaaren takaa oli avauspelin kaltainen ja peräti noin puolet pelitilanneheitoista lähti bonusviivan takaa. Pantterit haki enemmän ratkaisuja lähempää, mutta kaukoheitot sakkasivat rajusti. Menivät heitot niin tai näin, voiton arvo joukkueelle oli suuri.

– Todella hyvältä tuntuu. Heillä oli sellainen paikkapuolustus, että toisella neljänneksellä vähän hyydyttiin siihen. Puoliajalla puhuttiin, miten se puretaan ja sitten sitä ei enää tullutkaan. Joukkueena oltiin koko ajan parempia, Korpijärvi arvioi.

Kotijoukkueen kannalta puolustusmuoto olisi kenties kannattanut pitää. Kun mentiin perinteiseen malliin, haiparvi oli parempi ja se näkyi myös tulostaululla. Korihait karkasi kymmenen pinnan päähän. Viimeisellä jaksolla Pantterit käväisi lähempänä, mutta yhden korin päähän joukkue ei enää päässyt.

Valmentaja Korpijärvi ei ollut tyytyväinen pelivälineestä huolehtimiseen, kun menetyksiä tuli 30. Toisaalta Pantterit ei pystynyt tätä kunnolla hyödyntämään. Vastaavasti koutsi oli mielissään levypallotilaston viemisestä omiin nimiin.

Ellen Blomqvist ja Siiri Huuskonen pussittivat molemmat 11 pistettä. Emilia Arnell kasasi pinnan vähemmän. Iida Siivonen oli ainoa pelaaja, joka ei kaaren takana tuhlaillut. Siivonen säkitti yhdeksän pinnaa ja osui kahdesti kolmosviivan takaa ilman ohiheittoja.

Kauden toinen kotipeli on yhtä kivikova kuin ensimmäinenkin. Espoon Hongan kakkosjoukkue on ottanut kaksi voittoa ja masensi menneenä viikonloppuna Turun NMKY:n murskalukemin 73–37. Korihaiden ja Hongan kohtaaminen alkaa sunnuntaina kello 17.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän