Korihaiden naisille kitkerä tappio

0
15-vuotias Iida Lalla upotti Korihaille sunnuntaina Turussa yhdeksän pistettä ja otti yhtä monta levypalloa. Kuva: Mari Jalava

Se oli niin lähellä kuin olla ja voi. Korihaiden naisten kolmas voitto ykkösdivisioonassa lipesi otteesta viimeisellä mahdollisella hetkellä. Turun NMKY:n vieraana joukkue oli jo varsinaisella peliajalla voitossa kiinni, mutta peli meni jatkoajalle. Lisäajan lopulla oltiin taas lähellä, kun kotijoukkue nousi jälleen tasoihin ja jouduttiin toiselle viiden minuutin jatkoajalle. TuNMKY oli tässä vahvempi ja vei voiton numeroin 82–75.

Naishaiden päävalmentaja Timo Korpijärvi totesi pelin jälkeen, että tällaiset pelit opettavat. Näin se varmasti on, mutta kyllä voiton karkaaminen noin pienellä marginaalilla hiersi väkisinkin.

– Mielestäni pelillisesti me oltiin parempia. Turku pelaa aika rikkovaa peliä ja kovuudessa me jäätiin jälkeen. Toisella jatkoajalla meillä oli virheiden takia kaksi pelaajaa ulkona ja hieman väsymys näkyi. Saatiin silti hyviä heittopaikkoja, mutta ei vain enää mennyt sisään, Korpijärvi jutteli.

TuNMKY johti vielä kolmannella jaksolla kymmenellä pinnalla, mutta sisukas haiparvi käänsi viimeisellä neljänneksellä pelin kulun. 30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tilanne oli 61–64.

Kotijoukkueen Julianna Luodolla ei käsi tärissyt ja hän pamautti kolmen pisteen heitolla pelin tasoihin ja jatkoajalle. Sama nainen nosti vapariviivalta joukkueensa jälleen tasoihin ensimmäisen jatkoajan lopulla. Toinen jatkoaika lähti liikkeelle tilanteesta 71–71.

Valmentaja Korpijärvi nosti parin pelaajan suorituksen parrasvaloihin.

–  Aitan Venla puolusti todella hyvin ja pisti kroppaa likoon. Yksi pelaaja puuttui, niin Blomqvistin Ellen joutui tuomaan koko pelin palloa ylös. Hyvin hän jaksoi koko matsin, vaikka tämä varmasti söi hänen omaan peliään, Korpijärvi kehui.

Iida Korpijärvi kirjautti tupla-tuplan (24/10). Emilia Arnell pussitti 17 pinnaa. Vasta 15-vuotias Iida Lalla pääsee kaiken aikaa paremmin kiinni tämän tason vauhtiin ja lahjakas nuori pelaaja sai tililleen yhdeksän pistettä ja saman määrän levypalloja.

Korihait matkustaa ensi viikonloppuna EBT:n kakkosjoukkueen vieraaksi Espooseen. Petokalalla on neljästä pelistä kasassa kaksi voittoa.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän