Korihaiden naisille selvä voitto

0
Iida Siivonen (3) tuo palloa, Iida Lalla (21) blokkaa vastustajaa ja taustalla Emilia Arnell hakee vapaata paikkaa.

Korihaiden naisjoukkue nappasi sunnuntaina kauden toisen voittonsa. Pohitulliin saapunut Hongan kakkosjoukkue jäi kakkoseksi erityisesti kolmosissa ja levypalloissa. Muutamasta heikommasta jaksosta huolimatta Korihait voitti selvin lukemin 85-65, puoliajalla tilanne oli 47-32.

Ottelu alkoi hieman hermostuneesti molempien osalta, mutta melko nopeasti kotijoukkue sai heittomyllyn pyörimään tehokkaasti. Avausjakson yhdeksästä kolmosyrityksestä osuikin peräti viisi. Hongan kova prässi teki ajoittain hyökkäyspelin turhan yksipuoliseksi, mutta samoin Korihaiden aktiivinen puolustus teki vieraiden hyökkäyksen vaikeaksi.

Toisen jakson alussa Korihaiden heittopeli hieman sakkasi. Honka kiri eron pisteeseen ennen kuin heitto alkoi jälleen uppoamaan ja myös korin alta Korihait pääsi nostelemaan koreja paremmin kuin avausjaksolla.

Kun Korihait hallitsi myös levypallopeliä, kasvoi ero ottelun puoliväliin mennessä jo 15 pisteeseen.

Kolmas jakso mentiin entiseen tahtiin. Korihait aloitti sen hieman huonosti, mutta kun kolmoset osuivat edelleen erinomaisesti, levypallot jäivät omiin käsiin ja vastustajalta saatiin hyökkäyspäässä helpot ratkaisut pois, niin ero kasvoi ennen päätöskymppiä lähes 20 pisteeseen.

Päätösjaksolla peli oli mennä jännäksi. Jälleen kympin alku oli Korihaille vaikea ja nyt se oli todella vaikea. Hyökkäyksissä pallo menetettiin usein jo ennen heittoa ja kun vieraat onnistuivat juoksemaan nopeista helppoja pisteitä, niin ero supistui neljässä minuutissa kymmeneen pisteeseen.

Muutamalla aikalisällä vieraiden kiri saatiin poikki ja oma peli rauhoitettua. Loppu oli jälleen Korihaiden ja ero repesi uudelleen. Korihait voitti lopulta jokaisen jakson.

Korihaiden kolmosten osumaprosentti oli pitkään yli 50, mutta päätösjakson aikana se tipahti 43:een, joka on erinomainen sekin. Erityisen hyvä heittopäivä oli Iida Korpijärvellä , jonka jokainen seitsemästä kolmosyrityksesä osui. Sen lisäksi hän pussitti kolme kakkosta eli kokonaissaalis oli 27.

Katariina Hilska teki 16 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa, Emilia Arnellin tilastot näyttivät 13 pistettä ja seitsemän levypalloa ja Ellen Blomqvist teki kuusi pistettä, mutta antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. 12 minuuttia pelannut Iida Lalla ehti ottaa yhdeksän levypalloa ja tehdä kuusi pistettä.

Kokonaisuutena Korihait voitti levypallot 47-33 ja erityisesti kolmosissa oli paljon parempi, prosentit 43-15. Menetyksiä molemmille kirjattiin yli 20, kun vauhdikkaassa pelissä ei ajatus aina pysynyt mukana.

Korihaiden kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Turussa Turun NMKYn vieraana ja sunnuntaina 5.11 on Espoossa vastassa Espoo Basket Team. Seuraava kotiottelu on 12.11 Hyvinkään Pontevaa vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän