Korihaiden naisten ykkösdivarin avaus sunnuntaina

0

Palloilusarjat on yksi toisensa jälkeen korkattu ja viimeisten joukossa liikkeelle nytkähtää koripallon naisten I-divisioona. Pitkä on ollut odotus ja Korihaiden naisten leirissä fiilis on kuin pikkulapsella karkkikaupan edessä.

Valmentajat Timo Korpijärvi ja Eero Siivonen ovat hehkuttaneet hienoa ja odottavaista fiilistä koko syksyn. Sunnuntaina odotus päättyy, kun Korihaiden naiset pelaavat historiansa ensimmäisen ottelun I-divisioonatasolla ja vieläpä kotikentällä. Pieni vuori on heti alkuun kiivettävänä, kun vastassa on klo 17 alkaen viime kauden runkosarjan voittaja ToPo II.

– Heillä on usein mukana SM-sarjan pelaajia, jotka ovat jääneet vähille peliminuuteille pääsarjassa. Kova joukkue aivan varmasti, mutta vastustajan kokoonpanosta ei voi vielä sanoa mitään, Korpijärvi ennakoi.

Millaista korista voi Korihaiden joukkueelta odottaa?

– Liikkuvaa ja hyvin heittävää. Me ollaan sarjan pienimpiä joukkueita ja meidän on pakko onnistua näissä asioissa. Kakkosdivariin verrattuna pelaajat ovat isompia ja korin alla on selvästi pidempiä pelureita kuin aiemmin, Korpijärvi vertaili.

Korihait pelasi yhden harjoituspelin, jossa se hävisi jatkoajalla saman sarjatason vastustajalle Turun Namikalle. Tappiosta huolimatta tämä antoi uskoa, että tällä tasolla voidaan pärjätä ja mitä parannettavaa löytyy.

– He osoittivat meille, millaista fyysisyyttä tällä tasolla tarvitaan. TuNMKY tuli paljon kovempaa esimerkiksi levypalloihin kuin me ja niissä pitää olla valmiimpia, kakkosluotsi Siivonen totesi.

Joukkueessa on kolme salolaispelaajaa, jotka ovat erittäin tärkeä lisä kokoonpanoon. Korpijärven oma tytär Iida oli erittäin pirteä karsinnoissa ja monipuolisen pelaajan onnistumisia joukkue tarvitsee alkavalla kaudella.

Sarjassa on yhteensä 15 joukkuetta. Runkosarjassa pelataan erittäin systemaattisesti yksi peli viikossa aina maaliskuun puoleen väliin asti.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän