Korihait voitti sarjanousijan heidän omassa pelissään – Javion Ogunyemi tehokkain haipeluri yli 14 vuoteen

0
Thomas Vehmanen oli Loimaalla parhaimmillaan liian liukas Bisonsille ja takana oleva Javion Ogunyemi oli koko pelin paras pelaaja.

Ennakkoasetelmat ukilaisvinkkelistä alkukauden odotetuimpaan Korisliiga-otteluun Loimaan Bisonsia vastaan eivät olleet kaikista parhaimmat, sillä Korihaiden kapteeni Bojan Sarcevic joutui vetäytymään ottelusta henkilökohtaisten syiden takia.

Tämä avasi täksi kaudeksi Uuteenkaupunkiin tulleelle Thomas Vehmaselle mahdollisuuden johtaa haiden peliä ja suomalaisvirolainen takamies olikin ratkaisuasemassa yhdessä Korihaiden kaksoistornien, Javion Ogunyemin ja Mikael Aallon, kanssa kauden toisessa voitossa, joka irtosi lukemin 86–83.

Seitsemän miehen rotaatiolla pelanneen haiparven pelinrakentajana perjantaina toiminut Vehmanen kontrolloi suhteellisen tasaisesti vierailijoiden hyökkäystä. Varsinkin toisella puoliajalla hyvillä rytminmuutoksilla hän aiheutti biisonipuolustukselle harmaita hiuksia hankkimalla terävillä ajoilla vastustajille virheitä sekä itselleen vapaaheittoja. Vehmasen pistesaldoksi muodostui 13 pistettä, joista kuusi tuli vapaaheittoviivalta.

Suurin ero tuli kuitenkin korin alla, jossa Ogunyemi ja Aalto tekivät varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hirmutehoja. Huonon alun jälkeen (10–2 Bisonsille) haiparven sentterikaksikko toi vierailijat hiljalleen peliin mukaan. Ogunyemin ja Aallon oikea-aikaiset leikkaukset sekä Jalen Jacksonin (13/6 syöttöä) namusyötöt ruokkivat kaksikkoa, jotka tekivät ensimmäisellä puoliajalla lähes yhtä monta pistettä (38) mitä Bisons teki (39).

– Toisella neljänneksellä saimme heille palloa hyviin paikkoihin ja he tekivät monella eri tavoin pisteitä. Toinen neljännes oli meille käänteentekevä ottelun ratkaisun kannalta, päävalmentaja Darko Mihajlovic kommentoi.

Korihait antoi omalla tavallaan Bisonsin maistaa omaa lääkettä, sillä nousijajoukkue on profiloitunut täksi kaudeksi isoksi joukkueeksi, josta löytyy yli parimetrisiä pelaajia lähes jokaiselle pelipaikalle, millä joukkue yrittää luoda etuja vastustajiin nähden. Ogunyemi ja Aalto onnistuivatkin ensimmäisellä puoliajalla varsin hyvin pimentämään Bisonsin korinaluskaksikon Dylan Painterin ja DeVante Brooksin.

– Ogunyemi oli kentän paras pelaaja. Hänen henkilökohtainen osaaminen kentän eri osa-alueilla oli tänään likaa, myönsi kotijoukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki.

Ottelusta muodostui lopulta tasainen kamppailu, kun Korihaiden pieni rotaatio alkoi kuormittumaan ja Bisons onnistui stopeilla samaan eroa umpeen ottelun loppuhetkien lähestyessä. Myös Bisonsin tämän kauden ykköspelaaja Painter (19/10) alkoi lämmetä ottelun kuluessa.

Devon Goodman pääsi summerin soidessa yrittämään tasoituskoria, mutta heitto jäi vajaaksi.

Kentän parhaaksi pelaajaksi tituleerattu Ogunyemi upotti peräti 35 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Hänen tehokkuuslukemansa (42) oli toistaiseksi koko liigakauden kovin noteeraus sekä paras lukema Korihaiden pelaajalle Korisliigassa sitten maaliskuun 2009. Silloin samaan teholukemaan ylsi Josh Gonner. Kaksoistornien toinen osapuoli Aalto pussitti 16 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa.

Edellisen kerran Korihait on aloittanut kauden kahdella voitolla syksyllä 2009. Silloin haiparvi napsi kolme voittoa kauden alkajaisiksi. Tulevan viikon tiistaina Korihait yrittää samaa temppua, kun Pohitulliin saapuu BC Nokia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän