Kustavin terveysasema kiinni loppuvuoden

0
Kustavilaiset saavat lääkäri- ja hoitajapalvelut sulun aikana Taivassalon ja Vehmaan terveysasemilta sekä Uudenkaupungin terveyskeskuksesta.

Kustavin terveysasemalla alkoi 10.7. kesäsulku ja sen piti päättyä 6.8. Sulkua jatkettiin alkusyksyn ajan, koska Vakka-Suomessa on ollut pulaa hoitajista ja lääkäreistä.

Sote-palvelulautakunta sai tiistaina tiedoksi, että Kustavin terveysaseman sulkua jatketaan loppuvuoden ajan. Aluepäällikkö Susanna Niemi kertoo, että Uudenkaupungin, Vehmaan, Taivassalon, Pyhärannan ja Kustavin alueella avoterveydenhuollon lääkärivaje on 50 prosenttia loppuvuoden ajan, mikäli rekrytointeja ei saada tehtyä.

Päätöksen perusteluna on myös, että Kustavin terveysasemalla lääkäri toimii yksin, mikä vaatii lääkäriltä kokemusta.

– Sairaanhoitajan työpanosta yksistään ei ole kustannus- ja työtehokkuuden näkökulmasta järkevää sijoittaa Kustaviin, vaan työpanos saadaan tehokkaampaan käyttöön Taivassalon terveysasemalla, Niemi toteaa päätösehdotuksessaan sote-palvelulautakunnalle. Kotihoidon ja Jaalakodin lääkäripalvelut järjestetään terveysaseman sulusta huolimatta.

Kustavilaiset saavat lääkäri- ja hoitajapalvelut sulun ajan Taivassalon ja Vehmaan terveysasemilta sekä Uudenkaupungin terveyskeskuksesta. Influenssa- ja koronarokotuksia järjestetään Kustavin terveysasemalla.

– Mikäli henkilöstötilanne saadaan paremmaksi, voidaan Kustavin terveysaseman aukioloa tarkastella uudestaan, Niemi toteaa.

Kustavin terveysasemalla on työskennellyt sairaanhoitaja 60 prosentin työajalla ja lääkäri 60 prosentin työajalla. Terveysasema on ollut toukokuusta 2023 avoinna kolmena päivänä viikossa, kunnes kesäsulku alkoi heinäkuussa.

Sote-palvelulautakunta merkitsi asian tiedoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän