Lajitteluasema vastaanottaa haravointijätteet

0
Jäteasemalle on maksuton haravointijätteen vastaanotto.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan kotitalouksien haravointijätettä sekä risuja ja oksia. Haravointijätteen sesonkiaika on parhaillaan menossa, ja lajitteluasemilla voi olla ajoittain ruuhkaa.

Uudenkaupungin lajitteluasemalla haravointijätteen vastaanottoa on sujuvoitettu, mikä helpottaa asemalla asiointia. Haravointijätteet otetaan vastaan LSJH:n lajitteluasemalla osoitteessa Orinkuja 1; risut ja oksat sen sijaan VSV-Energian toimipisteessä osoitteessa Onkakatu 1.

– Haravointijätteestä valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa, risuista ja oksista haketta, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen .

Haravointijätteeksi lasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt sekä kitketyt kasvit ja kaislat. Kokkosen mukaan haravointijäte kannattaa ensisijaisesti hyödyntää jätteen syntypaikalla eli omassa pihassa.

– Ruohonleikkurilla voi ajaa ohuen kerroksen lehtiä silpuksi nurmikon päälle. Oksat ja risut taas voi hakettaa ja käyttää kompostin seosaineena tai katteena pensaiden juurilla, Kokkonen vinkkaa.

Uudenkaupungin lajitteluasema aloitti toimintansa vuodenvaihteessa. Sen toimintoja kehitetään muun muassa asiakkailta saatujen palautteiden pohjalta. Asemalla asiointia on nyt helpotettu esimerkiksi kaistamaalauksin.

– Myös haravointijätteen vastaanottoa on sujuvoitettu. Olemme luopuneet lavavastaanotosta ja tilalle on rakennettu haravointijäteloosi. Kuorman tyhjentäminen on siis jatkossa aiempaa helpompaa, Kokkonen kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän