Marko Hiltuselle SM-hopea ja nuorille kosolti mitaleja

0
Ukilaisjudokat aloittivat syksyn kilpailukauden menestyksekkäästi Lempäälän Ideaparkissa. Kuvasta puuttuu Jere Mäkinen.

Lauantaina 30.9. ratkottiin maailman suosituimman kamppailulajin judon veteraanisarjojen Suomen mestaruudet. Judossa veteraani-ottelijoiksi lasketaan yli 30-vuotiaat. Kilpailut käytiin viime vuoden tapaan Lempäälän Ideparkin Bläk Boks -areenalla.

Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubia oli edustamassa Suomen mestaruuskilpailuissa Marko Hiltunen , joka otteli miesten -73kg veteraanisarjassa.

Hiltunen voitti ensimmäisen ottelun todennäköisesti kilpailuiden nopeimmalla ajalla. Ottelu kesti kokonaiset viisi sekuntia, jossa ajassa vastustaja löysi itsensä selältään tatamin pinnasta Hiltusen onnistuttua jalkaheitossaan. Tämän jälkeen Hiltunen voitti vielä kaksi ottelua edeten finaaliotteluun.

Finaalissa Hiltunen kohtasi tutun kilpakumppanin, Tampereen judoa edustavan Anssi Ryhäsen , joka on tämän vuoden tuore veteraanien EM-pronssimitalisti. Ottelu oli tasaista vääntöä miesten tuntiessa toistensa ottelutyylin, joten edettiin jatkoajalle ilman pistesuorituksia, molemmilla varoitustilin ollessa tasan.

Jatkoajalla Hiltunen sai ratkaisevan kolmannen varoituksen, joka päätti ottelun tamperelaisen voittoon ja samalla ukilaisjudokan kahden edellisen vuoden mestaruus vaihtui hopeasijaan.

Sunnuntaina samalle kilpatatamille asteli nuoremmat judokat kamppailemaan Ideapark Shiai 2023 -kilpailun sarjavoitoista. Uudenkaupungin judoseuraa oli edustamassa kymmenen hengen joukkue huoltajineen ja tukijoukkoineen. Marko Hiltunen vaihtoi kilpailijan roolista valmentajan rooliin. Mitalitilastoissa Waseda-Club sijoittui ensimmäiseksi.

Neela Salminen voitti T9 -28kg -sarjan kahdella otteluvoitolla. Miki Hiltunen voitti P9 -23,9kg -sarjan samoin kahdella otteluvoitolla. Mae Hiltunen urakoi T11 -31kg -sarjan voittoon neljällä otteluvoitolla.

Nikita Tsabanov sijoittui hopealle sarjassa P11 -33,8kg yhdellä otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla. Jere Mäkinen kartutti ottelukokemusta kahden ottelun verran sarjassa P11 -38kg.

Milo Hiltunen voitti P15 -43kg -sarjan kahdella otteluvoitolla, samassa sarjassa otellut Daniel Pavlov sijoittui hopealle yhdellä otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla. Miro Hohtari otteli hopealle sarjassa P15 -47kg yhdellä otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla. Georgi Tsabanov voitti sarjansa P15 -51kg kahdella otteluvoitolla. Veeti Salminen voitti kahdella otteluvoitolla sarjansa P15 -65kg.

– Erittäin hieno kilpailukauden avaus ukilaisjudokoilta. Porukalta löytyy taitoa, tekemistä ja ennen kaikkea tahtoa, niin pysty-, kuin mattokamppailussakin. Tästä on hyvä jatkaa kauden muihin koitoksiin, kommentoi seuran ohjaajana toimiva tuore SM-mitalisti Hiltunen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän