Mörnen alueen katuvalaistus jälleen kilpailutukseen

0
Kaupunki joutuu kilpailuttamaan Mörnen alueen valaistuksen uudestaan.

Kaupunki on avannut uudestaan julkiseen kilpailutukseen Mörnen alueen katuvalaistuksen hankinnan. Hankinnan kohteena ovat katuvalaistukseen liittyvät valaisimet, pylväät ja varret sekä näihin liittyvät pientarvikkeet. Mörnen alueen valaisinten jalustat ja kaapelit on jo asennettu. Valaisinten toimitusajankohta on loppuvuoden aikana. Kilpailutus päättyy vielä lokakuun aikana.

Kaupunki joutuu kilpailuttamaan katuvalaistuksen hankinnan uudestaan, koska Markkinaoikeus totesi toukokuussa, että Uudenkaupungin kaupungin hankintayksikkö oli rikkonut hankintalakia. Kaupunki valitsi alun perin katulamppujen toimittajaksi Sonepar Suomi Oy:n ja hylkäsi Strihl Scandinavia Ab:n, koska tulkitsi sen tarjouspyynnön vastaiseksi.

Päätöksen hankinnasta teki tammikuussa kokoontunut kaupungin tekninen lautakunta, joka hyväksyi Soneparin tekemän vajaan 72 000 euron arvonlisäverottoman tarjouksen.

Strihl jätti asiasta markkinaoikeudelle oikaisuvaatimuksen ja perusteli valitustaan sillä, että kaupunki oli tarjouspyynnössä viitannut hankintasäännösten vastaisesti tiettyyn tuotemerkkiin, vaikka hankinnan kohteena olevien valaisinten ominaisuudet, ulkomuoto ja rakenne olisivat olleet määriteltävissä ilman tuotemerkin mainitsemista.

Strihlin mukaan hankintayksikkö ei kohdellut tarjoajia tasapuolisesti. Kaupungin mukaan Strihlin tarjoamat valaisimet eivät vastanneet kaupungin asemapiirustuksessa kuvattua.

Markkinaoikeus totesi, että valaisimet olivat luonteeltaan sellaisia, että niiden kuvailu olisi onnistunut ilman tuotemerkin mainintaa. Myöskään asemapiirustuksessa ei markkinaoikeuden mukaan käynyt selkeästi ilmi tarkempia valaisinten ulkomuotoon liittyviä yksityiskohtia. Kaupunki oli siis menetellyt hankintasäännösten vastaisesti, joten hankintapäätös kumottiin ja kilpailutus oli järjestettävä uudestaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän