Nystars vei SM-sarjan paikalliskoitoksen

0
Mikael Kauha (vas.) ja Niilo Lännistö juhlivat yhdessä ratkaisevaa 5-3-osumaa. Kuva: Heidi Lockmer

– Ai että mä tykkään tällaisista peleistä, hihkui Nystarsin päävalmentaja Jani Vaitiniemi juuri päättyneen paikallismatsin jälkeen.

Vaitiniemi perusteli lausettaan hyvällä tunnelmalla, jonka loivat yleisö sekä voittoa janoavat Nystarsin ja mynämäkeläisjoukkue SBS Wirmon nuorukaiset. Ja toki lopputulos hilasi koutsin suupieliä ylöspäin. Tasainen vääntö kääntyi ukilaisille maalein 5–3.

Peli oli isäntien hyppysissä, mutta koko ajan piti olla varuillaan. Joona Koskinen avasi pellit 1–1-tasoituksella ensimmäisessä erässä ja periodin lopulla Niilo Lännistö vei Nystarsin ensimmäisen kerran johtoon. Kun Mikael Kauha taituroi kaksi osumaa toisen erän alkuun, maltti oli koetuksella. Vaitiniemi suomi omia pelaajiaan turhasta kiirehtimisestä.

– Ei tarvitse koko ajan pyrkiä eteenpäin johtoasemassa. Me pelattiin muuten järkevästi, mutta toisen erän lopulla meinasi mopo välillä karata, Vaitiniemi kommentoi.

Wirmo hyödynsi mahdollisuuden ja muutti tilanteeksi 4–3 juuri ennen toista erätaukoa. Tämä pisti kolmannen erän alussa kotijoukkueen pelaajien mailoihin tutinaa ja epävarmuus paistoi hetkellisesti. Tässä kohtaa maalivahti Jaro Nurmisen rauhallisuus oli elintärkeää johtoaseman säilyttämisessä. Nurminen sai myös valmentajan varauksettomat kehut esityksestään.

Peli ratkesi joukkuepelaamisen lainalaisuuksiin. Turha kostoisku Wirmon pelaajalta Nystarsin päädyssä tuotti jäähyn, josta tehoduo Lännistö-Kauha juoni viimeiseksi jääneen maalin. Lännistö tarjoili ja Kauha sivalsi reikäpallon alanurkkaan.

Kertaalleen Wirmo pääsi vielä ylivoimalle, mutta erikoistilannepelaaminen oli uomissaan, eikä vaarallisia paikkoja enää tullut.

– Pirun tärkeä voitto meille. Wirmo oli kolme pinnaa meistä jäljessä ennen tätä, joten kuuden pisteen matsi oli kyseessä. Me tiedettiin, miten he pelaavat ja kuinka kovaa he välillä karvaavat. Meidän puolustussapluuna piti hyvin ja ansaittiin nämä pisteet, Vaitiniemi tiivisti.

Puolustuksen kulmakivi Lännistö ahkeroi tehot 1+3. Mikael Kauha täräytti hattutempun ja on komeasti neljäntenä koko SM-sarjan pistepörssissä.

Ensi viikonloppuna Nystars matkaa Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän