Ogunyemi ja haiparvi omissa korkeuksissaan – Derbyvoitolla Korihait nousi yksin Korisliigan kärkeen

0
Javion Ogunyemi oli liian iso ja vahva Luukas Vaaralle ja Vilppaalle.

Viisi ottelua, neljä voittoa. Siinä Korihaiden alkukauden saldo. Vastaavaa alkukautta on Uudessakaupungissa päästy kokemaan viimeksi kauden 1996-1997 alussa, kun haiparvi napsi silloin viisi voittoa kuudesta ensimmäisestä ottelusta. Perspektiiviä asiaan antaa vaikka se, ettei kirjoittava toimittaja ollut silloin vielä syntynyt.

Tämän kauden neljäs voitto irtosi keskiviikkona Varsinais-Suomen paikallisottelussa Salon Vilppaasta tasokkaan ottelun jälkeen lukemin 81–72.

– On hienoa voittaa pelejä, kun meillä on pukukoppi täynnä pelaajia, jotka haluavat pelata toisilleen. Haluamme tehdä tällä kaudella jotain erityistä, hehkutti ottelun dominoivin pelaaja Javion Ogunyemi.

Viime kaudella Lapualla pelannut sentteri on aloittanut kautensa Korihaissa häikäisevällä tavalla. Mikael Aallon (8 pist/2 lev) kanssa Ogunyemi on muodostanut hurjan kaksikon, joka on antanut haiparvelle suurta kilpailuetua.

Vilppaan sentterit, DeAndre Dishman (12/6) ja Luukas Vaara (3/4), eivät millään saaneet Ogunyemia suljettua pois korin alta riittävällä tavalla. Sentteri viimeisteli tehokkaasti sekä mahdollisti Korihaille toisia yrityksiä hyökkäyslevypalloista.

Ogunyemin kauden toinen hirmuottelu tuotti tilastoihin 22 pistettä, 19 levypalloa, joista yhdeksän hyökkäyspäässä.

– Hänen panoksensa on hurja joukkueelle, kun hän pystyy tarjoamaan koko ajan uusia korintekomahdollisuuksia ohiheitoista, päävalmentaja Darko Mihajlovic kehui.

Ogunyemi ja Korihait oli Vilppaalle yksinkertaisesti liian iso. Kotijoukkue vei levypallot 49-30 ja hyökkäyslevypallot 20-6. Korin alta tehdyt pisteet menivät Korihaille 42-26 ja niin ikään hyökkäyslevypalloista tehdyt pisteet 26-7.

– Meillä kaikki jätkät pelasivat tasaisesti ja Korihailla pelasi muutamat pelaajat isot minuutit ja silti heiltä löytyi taistelutahtoa enemmän. Se on aika anteeksiantamatonta, manasi Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen.

Vaikka Vilpas johti ottelun aikana vain neljä kertaa ja johtokin oli suurimmillaan vain kaksi pistettä, ottelu pysyi suhteellisen tasaisena. Korihait rykäisi ensimmäisellä neljänneksellä välittömästi kaksinumeroiseen johtoon, mutta toisella neljänneksellä vierasjoukkue tuli Tavon Kingin (21/2) kovilla suorituksilla takaisin iskuetäisyydellä.

Korihait pystyi kuitenkin joka kerta vastaamaan Vilppaan pisteputkeen nostaen eron takaisin kymmenen pisteen tuntumaan. Tällaisessa jojottelussa ottelu eteni loppusummeriin saakka.

– Ensimmäisellä neljänneksellä pelasimme hyvää joukkuepuolustusta ja saimme määriteltyä ottelun tahdin. Saimme otettua Vilppaalta heidän omia juttuja pois, tiivisti Ogunyemi ottelun alkuhetket.

Keskiviikon ottelun ollessa ainoa Korisliiga-kamppailu Korihait nousi yksin Korisliigan ykköspaikalle. Ottelun vähemmän ovat pelanneet kolmessa voitossa olevat Kouvot, Seagulls, BC Nokia ja Kataja.

Korihailla on edessä nyt pitkä pelitauko, sillä pelikamat puetaan vasta ensi viikon perjantaina Lapualla.

Ogunyemin ja Mikael Aallon (oik.) muodostama kaksikko on tuonut Korihaille suurta etua korin alla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän