Onnistuneet taitoluistelukisat Uudessakaupungissa

0
10-vuotias Alma Markela (vas.) oli sarjassaan kolmas ja 12-vuotias Nelli Piirainen voitti oman sarjansa.

Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden eli VSTL:n lauantaiset kilpailut Uudessakaupungissa sujuivat hyvin. Seuran luistelijat saavuttivat useita palkintosijoja ja myös tapahtuman järjestelyt onnistuivat hienosti tarkan aikataulun mukaan.

– Osanottajamäärä oli pieni yllätys, yleensä meillä on osanottajia ollut jopa lähemmäs sata, mutta nyt jäätiin alle 40:n. Ehkä syysloma vaikutti ja myös se, että kausi on aluillaan eivätkä kaikki lajin harrastajat ole vielä saaneet uusia ohjelmiaan esityskuntoon, arveli kilpailun johtaja Maija Hannula.

Kilpailu kuului kolmessa sarjassa Lounais-Suomen Taitoluistelijoiden aluecupiin sen yhtenä osakilpailuna ja Tähtisilmut-sarjassa kisa oli kutsukilpailu. Osanottajat kilpailevat eri sarjoissa iän ja taitotason perusteella. Taitoluistelussa lounainen alua kattaa Salon ja Porín välin.

– Aluekilpailuja on kauden aikana kolme ja kustakin kisasta sarjojen parhaat lunastavat paikan kevään aluefinaaliin.

Kilpailun järjestäminen on työllistää seuran jäsenkuntaa ja kilpailupäivänä kaikkien harrastajien vanhemmat ovat mukana eri tehtävissä. Tuomaristo tulee muualta, mutta kaikki muut asiat ovat seuran käsissä.

VSTL:n omia kilpailijoita oli mukana toistakymmentä ja menestystäkin tuli mukavasti. Tähtisilmujen sarjassa Alma Markela sijoittui kolmanneksi.

Aluecupiin kuuluvan Tähtidebytabntit-sarjan voitti Nelli Piirainen ylivoimaisesti yhdeksän pisteen erolla seuraavaan ja Tähtijuniorit-sarjassa Noora Hannul a oli kakkonen, vaivaisen pisteen sarjan voittaneen Salon Miisa Mustosen perässä.

Nellin ja Nooran saavutus tiesi paikkaa alueen cup-finaaliin.

– Ihan hyvin meni, mutta vähän täytyy vielä vatsajumppaa tehdä, Nelli totesi omasta suorituksestaan.

Seuravalmentaja Milla-Riikka Isotalo oli tyytyväinen näkemiinsä suorituksiin. Kilpaileminen aina jännittää eivätkä kaikki harjoituksissa onnistuneet temput sujukaan kisassa yhtä hyvin, mutta kokemuksen kautta suoritukset paranevat.

Kakkoseksi kisan vaativimmassa sarjassa luistellut Noora Hannula kertoi jännittäneensä ennen suoritusta melko tavalla. Hänellä oli loukkaantumisen takia pitkä tauko kilpailemisessa ja myös ohjelma oli uusi. Lisäksi ohjelman loppupuolella tullut tekninen häiriö keskeytti musiikin ja Noora pääsi jatkamaan vasta pienen tauon jälkeen.

– Ikinä ennen ei ole sattunut vastaavaan. Sain onneksi tauon jälkeen ihan hyvin musiikista kiinni eikä se vaikuttanut loppuohjelmaa.

Noora oli tyytyväinen suoritukseensa ja myös Milla-Riikka Isotalo kehui esitystä. Heidän yhteistyönsä alkoi jo 14 vuotta sitten, kun Noora aloitti nelivuotiaana taitoluistelun.

– Noora teki ohjelmassa nyt kaksoiflipinkin, jonka hän joskus aiemmin on kesken ohjelman päättänyt jättää hyppäämättä, Milla-Riikka sanoi.

Nooran seuraavat kilpailut ovat marraskuussa ja siihen mennessä hän aikoo erityisesti keskittyä hiomaan hyppyjen alastuloja ja hakemaan sitä kautta lisää varmuutta suoritukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän