Orastava koripallobuumi

0

Korihaiden kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa on ollut lämmintä. Pohitulli ei ole ollut täynnä, mutta melko tiiviisti yleisö on saanut penkkiriveillä istua.

Vaikka kauden kolmas ottelu päättyi tappioon, on alku ollut lupaaviin moneen vuoteen. Edellisen kerran kausi on alkanut pääsarjassa kahdella voitolla syksyllä 2009, jolloin Korihait oli lopulta kuudes.

Seuraavalla kaudella Korihait taipui pronssiottelussa neljänneksi. Mitaleista ei kannata Uudessakaupungissa haaveilla, mutta pitkästä aikaa joukkue näyttää siltä, että Pohitullissa voitaisiin pelata pudotuspelejä ensimmäisen kerran yli vuosikymmeneen.

Korihait avasi kautensa komealla voitolla yhdestä mestarisuosikista, kun kauhajokelainen Karhu Basket kaatui kotikentällä lokakuun ensimmäisenä tiistaina. Myös kauden toinen kotiottelu oli ohjelmassa tiistaina ja ensi viikolla pelipäivänä on keskiviikko, kun Salon Vilpas saapuu Pohitulliin.

Marraskuussa on edessä peräti kolme viikonloppuna pelattavaa kotiottelua. Jos otteet jatkuvat samanlaisina, voi otteluihin Kataja Basketia, Kouvoja ja Pyrintöä vastaan odottaa kauden ennätysyleisöä.

Toistaiseksi Korihaiden ilmoittamat yleisömäärät tuntuvat jopa alimitoitetuilta, kun ensimmäisessä pelissä oli virallisen kertoman mukaan 672 katsojaa ja toisessa 601 katsojaa. Ensimmäisessä lukemaa nostivat kauhajokelaiset vieraskatsojat, kun taas Nokialta ei fanibussia Uuteenkaupunkiin saapunut.

Kahden kotiottelun välissä uusikaupunkilaisia matkusti mukava määrä Loimaallekin kannustamaan, joten kaupungissa on tällä hetkellä menossa hyvä koripallobuumi. Se näkyy myös siinä, että fanituotteita uskalletaan käyttää näkyvästi.

Samalla myös 1. divisioonaan noussut naisten joukkue houkutteli avausotteluunsa ilahduttavat 162 silmäparia.

Kun kaupungin talousuutiset ja maailmalta kantautuvat sodan kauhut valtaavat verkkokalvomme, on kaupungissa sentään yksi paikka, jossa voi parin tunnin ajan jättää murheet taakse ja keskittyä koripalloon.

Risto-Matti Kärki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän