Pääkirjaston korjausurakka kilpailutukseen – Valmista pitäisi tulla ensi syksynä

0
Tällä hetkellä Uudenkaupungin pääkirjasto toimii väistötiloissa Rauhankadulla.

Uudenkaupungin pääkirjaston urakka etenee. Kaupunki on avannut peruskorjausurakan julkisten kilpailutusten Hilma-palveluun. Urakka sisältää kaikki rakennustekniset ja sähkötekniset työt ja hankinnat sekä ilmastointiin ja putkitöihin liittyvät työt ja hankinnat. Urakan on oltava valmis ja tilaajalle luovutettavissa syyskuun lopussa 2024.

Pääkirjaston purkutyöt valmistuivat viime vuonna ennen joulua, kun sisärakenteet purettiin kantaviin hirsirakenteisiin asti. Alun perin pääkirjastosta aiottiin purkaa vain 1990-luvulla asennetut lattianpäällysteet ja säilyttää niiden alla olevat puulattiat. Lattialankkuihin liimoista ja tasoitteista imeytyneitä epäpuhtauksia yritettiin poistaa, mutta lopulta ne purettiin ja lattia päätettiin uusia kokonaan.

Tämän vuoden kesäkuussa pääkirjastoon oli tehty uusi alapohjalaudoitus, mutta sitä ennen rossipohja oli putsattu ja imuroitu. Rakennuksen alla on kuivaa kalliota, kiveä ja hiekkaa. Lattiat on tarkoitus eristää paperilla ja kuusipuuvillalla. Myös vaurioituneita seinähirsiä on vaihdettu.

Pääkirjastossa uudistetaan sisäpuolella kaikki muut pinnat paitsi sisäkatot, jotka puhdistetaan ja osin maalataan. Suurimman salin seinät puolipaneloidaan ja tapetoidaan.

Pääkirjaston remontin tavoitteena on saada sisäilmaltaan terve rakennus. Pääkirjaston peruskorjaukseen varattiin tämän vuoden budjettiin 1,2 miljoonaa euroa. Remontin suunnittelu alkoi vuonna 2020 ja kuluneiden vuosien aikana on selvinnyt, että peruskorjauksesta tulee laajempi, mitä suunnittelun alkaessa tiedettiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän