Ruokaviraston rekisteriin ilmoitettu vain vähän koiria

0
Koirat pitää siruttaa tänä vuonna, ellei sitä ole tehty aiemmin.

Ruokaviraston koirarekisteriin tulee ilmoittaa Suomessa asuvat koirat ennen tämän vuoden loppua. Rekisteriin on tähän mennessä ilmoitettu vasta noin kymmenen prosenttia kaikista koirista. Ylivoimaisesti suurin osa rekisteriin toistaiseksi ilmoitetuista koirista on monirotuisia, joista ei ole aiemmin kerätty tietoja mihinkään rekisteriin.

Toistaiseksi viranomaisen ylläpitämään rekisteriin on ilmoitettu noin 80 000 koiraa, eli vasta noin kymmenen prosenttia kaikista Suomessa asuvista arviolta 800 000 koirasta.

– Kaikki eivät vielä välttämättä tiedä velvoitteesta ilmoittaa vanhemmat koirat vuoden loppuun mennessä. Pennut tulee ilmoittaa rekisteriin viimeistään kolmen kuukauden ikäisinä. Toivomme, ettei kukaan enää hanki pentua, jota ei ole ilmoitettu viranomaisrekisteriin, toteaa Ruokaviraston eläinten ja hyvinvoinnin tunnistamisen yksikön erityisasiantuntija Terhi Jääskeläinen .

Koiraa hankkivan on hyvä varmistaa, että myyjä on ilmoittanut pennun rekisteriin. Siitä voi pyytää myyjältä todistuksen esimerkiksi kuvakaappauksena. Koirarekisterin asiakaspalvelusta on myös mahdollista kysyä, onko tietty mikrosirutunnus ilmoitettu rekisteriin vai ei.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän