Salibandynaisten peli kulki vain vieraskentällä

0
Nystars järjesti päätöserässä jatkuvasti tilanteita vastustajan maalille, mutta kiri jäi hieman kesken. Kuva: Jussi Arola

Nystarsin naiset joutuivat ahkeroimaan toisena peräkkäisenä viikonloppuna kahden sarjapelin verran. Tällä kertaa tuplapeleillä saattoi olla merkitystä myös lopputuloksiin. Lauantaina ”Nysse” oli vieraskentällä ja kotijoukkue Pirkat teki kaikkensa murtaakseen ukilaisten puolustusmuurin. Kahdella kentällä hommia paiskinut Nystars oli tehokkaalla päällä ja sai haluamansa maalein 2–4.

– Lauantain vieraspeli oli meiltä laadukasta puolustamista. Ei hallittu peliä pallollisesti, mutta kymmenellä pelaajalla tehtiin töitä ja maalipaikat hoidettiin tehokkaasti, päävalmentaja Juha Haanpää kiitteli.

Vierasvoiton pohjatyön viimeistelyn puolesta hoiteli jälleen Liina Hyytiä , joka maalasi joukkueen ensimmäisen ja toisen osuman. Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta 2–2. Voittomaalin täräytti Riina Rantanen , kun kymmenen minuuttia oli peliä jäljellä. Hyytiän hattutemppu näki päivänvalon runsas minuutti ennen loppua, kun vastustaja pelasi ilman maalivahtia.

Maalivahti Ruska Kerttula poimi 20 koppia, kun kotijoukkueen veskarille torjuntoja tuli vain seitsemän.

Sunnuntain kotimatsissa fysiikka oli osalla pelaajista koetuksella, kun alla oli edellisen päivän peli sekä matkustus siihen päälle. FBC Remix (Isokyrö) sai kahdessa erässä revittyä 0–3-johdon, jota Nystars lähti viimeisessä erässä kuromaan.

Kotiyleisön kannustaessa ukilaiset kampesivat sisukkaasti maalin päähän, mutta se tärkein osuma jäi puuttumaan. Peli päättyi lukemiin 2–3.

– Ei oltu ihan tarpeeksi valmiita tähän peliin. Edellinen matsi painoi jaloissa ja sitä kautta myös ajatus karkasi välillä, valmentaja Haanpää arvioi.

Sunnuntain kotipeli oli kaksijakoinen. Kun Iina Vallin kääntölaukaus upposi kolmannen erän alussa muuttaen tilanteeksi 1–3, alkoi vimmattu takaa-ajo. FBC Remix löi kaksin käsin paniikkinappulan pohjaan ja pitkään mentiin niin, että vierasjoukkue vain purki palloa omalta alueelta.

Laajalla säteellä töitä tehnyt Riikka Laato kavensi 2–3:een viisi minuuttia ennen loppua. Nystarsilla oli vielä muutama paikka täydellisestä laukaisusektorista, mutta pallot viuhuivat ylänurkasta ohi. Tässä pelissä laukauksia sateli huomattavasti enemmän vastustajan päähän, mutta tehokkuus oli heikkoa.

Nystars saa nyt pitkän treenitauon ja palaa kehiin vasta vajaan neljän viikon päästä vieraskentällä Helsingissä.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän