Solid House Oy LKV:n lausunto liittyen Aluehallintoviraston antamaan määräaikaiseen toimintakieltoon

0

Annamme tämän lausunnon yhtiön määräaikaisen toimintakieltoon liittyvän uutisoinnin johdosta.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on langettanut yrityksellemme 14 vuorokauden toimintakiellon. Päätös ei ole lainvoimainen.

Olemme hakeneet päätökseen muutosta hallinto-oikeudelta, koska katsomme, että seuraamus on erittäin kohtuuton ja lainvastainen monilta osin. Mielestämme toimintakieltoa ei tulisi langettaa ollenkaan.

Syynä määräaikaiseen toimintakieltoon olivat LSAvin tulkinnan mukaan välittäjiemme osakassopimukset, jotka se katsoi riittämättömiksi palveluksessa olon määrittelyyn.

Tulkintamme mukaan osakassopimuksemme olivat riittäviä palveluksessa olon määrittelyyn. Tähän liittyvät juridiset perusteet olemme tuoneet ilmi hallinto-oikeudelle tekemässämme valituksessa koskien Aluehallintoviraston päätöstä.

Toimintaamme ohjaa laki ja hyvä välitystapa, ja yrityksemme on sitoutunut noudattamaan molempia ehdottomalla tavalla. Valvontamme on organisoitu tehokkaasti ja ammattimaisesti, jotta pystymme varmistamaan lain noudattamisen toimintamme jokaisella osa-alueella. Välittäjillämme on korkea moraali työssään ja reklamaatioiden määrä onkin suhteessa yrityksen kokoon nähden promillen luokkaa.

Nyt annettu toimintakielto perustuu Avin tulkinnan mukaiseen hallinnolliseen rikkeeseen sekä osittain kolmeen aiemmin tehtyyn kanteluun ja niistä annettuihin seuraamuksiin, jotka ovat tapahtuneet viimeisen kuuden vuoden aikana toimistoissamme eri puolilla Suomea. Kaikki 10 Suomen toimistoamme ja 69 välittäjää toimivat saman y-tunnuksen alla, joten eri toimistojen edellä mainitut kolme rikettä on luettu yhteen nyt saadun seuraamuksen pohjalle. Aiemmin asetetut seuraamukset eivät ole samoista asioista kuin toimintakieltoon johtanut päätös vaan ovat yksittäisten välittäjien toimeksiantojen hoitoon liittyvistä erilaisista asioista.

Huolestuttavaa on koko alan kannalta, että nykylainsäädännön ohjaamana aluehallintoviraston valvonta ei suhteuta rangaistuksia yrityksen koon, henkilökuntamäärän, toimeksiantosopimusten tai kauppojen määrän mukaan.

Sadan hengen yrityksen rikkeiden määrän sallitaan olevan täsmälleen sama kuin yhden hengen yrityksen. Yrityksemme toimintahistorian aikana olemme tehneet yli 7000 onnistunutta asuntokauppaa ja hoitaneet tuhansia toimeksiantoja. Asiakastyytyväisyytemme on todistettavasti erittäin korkealla tasolla.

Mikäli hallinto-oikeus ei hyväksy valitustamme ja toimintakielto astuu voimaan, olemme syvästi pahoillamme asiakkaidemme ja työntekijöidemme puolesta, ja tulemme tekemään kaikkemme, jotta vaikutus aktiivisiin toimeksiantoihimme olisi mahdollisimman pieni.

Haluamme korostaa, että Aluehallintoviraston mukaan syntynyt rike on ollut täysin hallinnollinen, eikä ole yhteydessä välittäjiemme toimintaan.

Solid House Oy LKV

Leena ja Teppo Tuijula

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän