Sote-keskuksiin suunnitellaan myös iltavastaanottoja

0

Hyvinvointialueen sote-palvelulautakunta käsitteli tiistaina ensi vuoden talousarvioesitystä sekä lähivuosien talousohjelmaa. Sote-palveluille on asetettu noin 14 miljoonan euron talouden tasapainottamistavoite.

Lautakunnassa meni läpi esitys muun muassa laitoshoidon vähentämisestä lastensuojelussa ja vammais- ja päihdepalveluissa sekä ostopalveluiden ja vuokratyövoiman käytön vähentäminen. Laitoshoitoa vähennetään hyödyntämällä perhehoitoa nykyistä laajemmin. Palvelurakennetta on tarkoitus siirtää kevyempiin palveluihin, kuten perhetyöhön ja lapsiperheiden kotipalveluun.

Talousarvioon sisältyy uutena muun muassa iltavastaanottojen käyttöönotto tietyillä sote-asemilla. Siihen varataan 2,5 miljoonaa euroa.

Alkuperäisessä esityksessä oli karsintalistalla maksuton ehkäisy sekä vanhusväestölle tarkoitettu ikäneuvola, jotka eivät ole lakisääteistä toimintaa. Tätä karsintaa lautakunta ei hyväksynyt, vaan esittää, että nämä säästöt etsitään jostain muualta. Näiden kustannusvaikutus on noin miljoona euroa.

Maksutonta ehkäisyä on tarjottu Vakka-Suomen alueella jo vuosia ja Varha päätti tänä vuonna sitä jatkaa.

Ikäneuvolatoimintaa on ollut Turussa vuodesta 2020 alkaen. Uudessakaupungissa toimii seniorineuvola Kompassi. Ikäneuvoloiden tavoitteena on ylläpitää ja parantaa kotona asuvien ikäihmisten terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä. Tarkastukseen osallistuminen on asiakkaille vapaaehtoista ja maksutonta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän