Timanttimaalaus vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä

0
Syyslomalaiset askartelivat alkuviikolla nuorisotaloilla timanttimaalauksella erilaisia avaimenperiä.

Koululaiset saavat tämän viikon rauhoittua kunnolla ensimmäistä kertaa sitten koulujen alkamisen, sillä syysloma on parhaillaan täydessä käynnissä. Alkuviikolla Kalannin nuorisotalolla sekä keskustan nuorisotalo Vantissa järjestettiin vanhemmille koululaisille todellista rauhoittumista ja keskittymistä vaativaa ajanvietettä.

Uudenkaupungin nuorisopalvelut ideoi viidennestä luokasta ylöspäin oleville lomalaisille mahdollisuuden päästä kokeilemaan timanttimaalausta. Kyseessä on ajanviete, jolla tekijä voi luoda erilaisia mosaiikkiteoksia, jotka timanttien tavoin kimaltelevat säteilevästi.

Nuoriso-ohjaaja Satu Arvonen on itse harrastanut vapaa-ajallaan timanttimaalausta. Hän kertoi, että kyseinen harrastus on suosittu ja muisteli buumin olevan kovimmillaan noin viisi vuotta sitten.

– Tuntuu, että se kovin buumi on nyt hiukan laantunut, mutta tämä ikäryhmä voisi olla sellainen, jolla ei kokemusta ole tästä, niin ajattelimme nuorisopalveluissa kokeilla tällaista ohjelmaa, Arvonen kertoi.

Maanantaina Kalannin nuorisotalolla oli 13 nuorta tekemässä pienistä kimaltelevista kivistä avaimenperiä. Kirjaimellisesti maalaamisesta hommassa ei ole kyse, sillä kivet kiinnitetään tahmealle kankaalle yksitellen omille paikoilleen. Kankaassa on jokaiselle kohdalle määritelty oma värikoodi ja sen mukaan tekijä poimii koodia vastaavan värisen kiven omasta paikkauksestaan.

Työ vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, kun kivet asetellaan tikun kanssa tarkasti paikoilleen. Kalannissa nuoret saivat valmiiksi hienoja autonmallisia avaimenperiä sekä myös Hello Kitty -teemaisia koristeita.

– Avainperät ovat hyvin käytännöllisiä sekä sopivan kokoisia. Erilaiset timanttimaalaukset voivat olla isoja ja samalla työläitä, joten tällaisen avainperän valmistaminen ei vie niin paljoa aikaa. Samalla nuorelle jää kiva muisto itselleen, Arvonen totesi.

Vaikka timanttimaalaus sopii periaatteessa kaikenikäisille, voi keskittyminen olla ihan nuorille lapsille pienoinen haaste. Lisäksi timanttikivet ovat hyvin pieniä, joten niistä täytyy pitää huolta, etteivät ne häviä.

– Tässä joutuu oikeasti keskittymään ja tekemään tarkkaa työtä. Tuntuu, että tänä päivänä ei välttämättä tällaista tarkkuutta vaativaa askartelua enää tehdä, Arvonen huomautti.

Timanttimaalausta ei nuorisopalvelut ole aikaisemmin järjestäneet, joten ennakkoon oli pieni epäilys, miten nuoret löytävät, ehkä hieman vieraamman, harrastuksen pariin. Alkuviikon jälkeen epäilykset kaikkosivat.

– Hienoa nähdä näin monta nuorta, joita tämä kiinnosti. Mainostimme tätä ennakkoon hieman, jotta nuoret tietäisivät, mistä on kyse. Ehkä se innosti heitä tulemaan paikanpäälle, Arvonen iloitsi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän