ToPo sulki hainaiset pois korin alta sarja-avauksessa

0

Korihaiden naisten kauan odotettu sarja-avaus valtakunnallisessa sarjassa I-divisioonassa oli odotetunlainen. Torpan Poikien kakkosjoukkue voitti viime vuonna divarin runkosarjan ja kotijoukkue lähti nöyränä haastamaan kokeneempaa porukkaa.

Startti oli mainio. Meritoitunut helsinkiläisjoukkue oli sarjanousijan kanssa ihmeissään, kun tilanne oli ensimmäisen neljänneksen jälkeen 22–21.

– Alku meni erittäin hyvin ja puoliajallakin oli vielä sellainen olo, että tämä voitaisiin hoitaa. Ehkä meille tuli hiukan väsymystä ja hyökkäyspeli sakkasi toisella puoliajalla, Korihaiden pääluotsi Timo Korpijärvi pohdiskeli.

ToPo nykäisi noin vartin pelin jälkeen kymmenen pinnan eron. Puoliajalle mentiin numeroissa 34–42. Tauon jälkeen Korihailla ei ollut eväitä löytää tietä vastustajan korille. Alkoi armoton kolmostykitys, joka tuotti tulosta vaihtelevasti.

Myös ToPo luotti suuresti kaukoheittoihin, mutta pystyi isokokoisempana joukkueena tuottamaan pinnoja myös korin alta. Viimeisellä jaksolla ero repesi ja matsi päättyi numeroihin 64–90.

Vierasjoukkueen riveissä oli kaksi erityisen mielenkiintoista pelaajaa. Korihaiden tyttökoriksen parista komeasti jopa liigatasolle ponnahtanut Venla Salaterä oli houkuteltu takaisin parketille ja hän oli johtamassa ToPon peliä. Salaterä antoi pelin jälkeen kotijoukkueelle tunnustusta etenkin ensimmäisen puoliajan pelaamiselle.

Suomen kaikkien aikojen naispelaajiin kuuluvan Taru Tuukkasen pikkusisko Laura oli Torpan korinalustan turvana. Nuorempi Tuukkanen oli mahdottoman vaikea pideltävä pussittaen 24 pinnaa ja repien 17 levypalloa.

Ellen Blomqvist oli 16 pinnalla Korihaiden paras pistenainen. Häntä säestivät Iida Korpijärvi (14p.) ja Katariina Hilska (13p.).

Valmentaja Korpijärvi oli luottavainen jatkon suhteen. Myös kehityskohteita oli suunnitteilla.

– Olen sanonut, että voitamme pelejä puolustamalla. Nyt keskitytään kuitenkin hyökkäyspelin parantamiseen, Korpijärvi suunnitteli.

Ensi sunnuntaina Korihaiden naisjoukkue suuntaa Helsinkiin Pantterien vieraaksi.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän