Ugin tuloveroprosentiksi tulossa 8,60

0

Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto päättää ensi vuoden tuloveroprosentiksi 8,60. Kaupunginhallitus teki asiasta yksimielisen esityksen.

Uudenkaupungin tuloveroprosentti on tänä vuonna 8,11. Tuloveroprosenttiin tulisi siis 0,49 prosenttiyksikön korotus.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok.) perustelee korotusta sillä, että verotulokertymä jää korotuksesta huolimatta lähes tämän vuoden tasolle. Tänä vuonna verotulokertymäksi arvioidaan 38– 39 miljoonaa euroa. Ilman veronkorotuksia tuloveron tuotto olisi ensi vuonna vain 28,2 miljoonaa euroa. Lisäksi valtionosuudet laskevat viimeisimmän tiedon mukaan noin 1,3 miljoonaa euroa vuonna 2024.

Yleiseksi kiinteistöveroksi esitetään 1,12 prosenttia (tänä vuonna 1,03), vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroksi 0,50 prosenttia (tänä vuonna 0,45) ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroksi 1,21 prosenttia (tänä vuonna 1,12). Yleishyödylliseltä yhteisöiltä ei perittäisi kiinteistöveroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän