Ugin työttömyysaste maakunnan kolmanneksi korkein

0
Vakka-Suomessa oli työttömiä 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna huolimatta kesäisistä autotehtaan irtisanomisista ja lomautuksista.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 19 900 työtöntä työnhakijaa. Määrä laski 400 hengellä verrattuna elokuun lukemiin, mutta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan työttömien määrä laskee normaalitilanteessa aina jonkin verran elokuuhun verrattuna.

Työttömyysluvut näyttävät ELY-keskuksen mukaan toistaiseksi varsin kelvollisilta ottaen huomioon työvoiman kysynnässä jo keväästä asti näkynyt kysynnän hiipuminen. Kuluttajien ostovoiman hiipuminen ja rakennusteollisuuden laskusuhdanne kerrannaisvaikutuksineen alkanee näkyä myös työttömyydessä viimeistään talven aikana.

Uudessakaupungissa työttömien lukumäärä on laskenut elokuuhun verrattuna 96 henkilöllä. Työttömiä työnhakijoita on kaupungissa 627, joista lomautettuja on 150.

Ugin työttömyysaste syyskuun lopussa oli 8,8 prosenttia, joka on Varsinais-Suomen kolmanneksi korkein lukema. Korkein työttömyysaste oli seutukunnissa Turun seudulla (9,0%) sekä kunnista Turussa (11,5%). Pienin oli Turunmaan saaristossa (5,9%) sekä Ruskolla (3,8%).

Vakka-Suomen muissa kunnissa työttömiä on Kustavissa 25 (6,0%), Laitilassa 242 (6,1%), Pyhärannassa 73 (8,2%), Taivassalossa 66 (9,5%) ja Vehmaalla 82 (8,0%). Taivassalon työttömyysaste on Turun jälkeen maakunnan toiseksi korkein.

Syyskuussa työttömiä oli muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuotta enemmän paitsi Vakka-Suomen seutukunnassa. Vakka-Suomessa oli työttömiä 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna huolimatta kesäisistä autotehtaan irtisanomisista ja lomautuksista.

Toki edellisvuoden heinäkuussa tapahtui autotehtaalla myös vastaava prosessi ja osa lomautuksista ehti päättyäkin jo, joka selittää syyskuun lukuja.

Syyskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 4 600 kappaletta eli vähemmän (-29 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 16 000 kpl eli 33 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna syyskuun aikana 9 800 kappaletta, joista 5 100 oli uusia, syyskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli syyskuussa tarjolle 36 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän