Ugin yt-neuvottelut alkoivat

0
Kaupungilla on tällä hetkellä noin 500 vakituista työntekijää.

Uudenkaupungin kaupunki käynnisti maanantaina yt-neuvottelut. Neuvotteluiden lähtökohtana on löytää keinoja talouden sopeuttamiseksi vaihtoehtona työntekijöiden vähentämiselle.

Enimmillään kaupunki irtisanoo, lomauttaa tai osa-aikaistaa 50 työntekijää.

– Ensimmäiset neuvottelut käytiin maanantaina. Niissä keskusteltiin lähinnä yt-neuvotteluiden perusteista, kuten ymmärrettävää on, etenkin kun henkilöstömäärä on kasvanut alkuperäisestä esityksestä, kaupungin henkilöstöjohtaja Maaru Seikola toteaa.

Kaupunginjohtajan ensimmäisessä esityksessä henkilöstön vähennystarve oli enintään yhdeksän työntekijää. Kun kaupunginhallitus päätti, ettei tuloveroprosenttia nosteta 0,99 prosenttiyksikköä, kuten kaupunginjohtaja oli esittänyt, säästötarve kasvoi ja sen myötä myös yt-neuvotteluiden lähtökohta muuttui.

Seikola sanoo, että yt-neuvottelut pyritään käymään tiiviissä tahdissa. Seuraava neuvottelu on jo ensi viikolla.

– Neuvotteluissa käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja sekä niiden vaikutuksia.

Seikolan mukaan tavoitteena on löytää sellaisia ratkaisumalleja, että henkilöstövaikutus olisi mahdollisimman pieni. Kaupungilla on noin 500 vakituista työntekijää, joista opetus- ja varhaiskasvatuksen puolella työskentelee noin 300. Ennusteen mukaan kaupungilta eläköityy vuosina 2024–2026 55 henkilöä, mutta osa on sellaisista tehtävistä, joita ei voi jättää täyttämättä.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio korostaa, että kaupungin sisällä on ideoitu jo aiemmin talouden sopeuttamiseen liittyviä toimia.

– Nämä ideoinnit ovat olleet käynnissä muutenkin, kun tiedossa on ollut tuleva skenaario.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän