Uinti-Vakan tytöt kahmivat mitaleita Kankaanpäässä

0
Tiia Mattila (vas.), Emilia Tähkänen ja Hilma Piitari palasivat mitalit kauloissaan Kankaanpäästä.

Uinti-Vakan tytöt Emilia Tähkänen , Tiia Mattila ja Hilma Piitari ahkeroivat viime lauantaina Kankaanpään Syysuinneissa. Tytöillä oli kisoissa yhteensä seitsemän starttia ja kotiin tuotiin seitsemän mitalia.

Pian 16 vuotta täyttävä Emilia ui naisten sarjassa kolme uintia tehden kaikissa uinneissa uusia ennätyksiä. Ensin vuorossa oli 200 metrin perhosuinti, josta kotiin tuli kultamitali. Toisena lajina Emilialla oli 100 metrin sekauinti, joka palkittiin pronssimitalilla. Ja kolmantena lajina hänellä oli 50 metrin selkäuinti, josta niin ikään tuli pronssia.

Tiialla, 15, oli lajeina 50 metrin ja 100 metrin vapaauinnit. Tiia osallistui molemmissa uinneissa myös naisten sarjaan. Molemmat uinnit sujuivat hyvin ja hän pääsi hyvin lähelle omia ennätyksiään. Ensin uitiin lyhyempi matka, joka palkittiin pronssilla ja myös toisesta pidemmästä matkasta tuli pronssia.

11-vuotias Hilma ui kisoissa myös kaksi uintia, 50 metrin vapaauinnin ja 50 metrin rintauinnin. Molemmissa uinneissa Hilma osallistui T12-sarjaan eli vuotta vanhempia oli myös mukana. Ensin oli vuorossa vapaauinti, joka sujui hyvin, vaikka ei omaa ennätystä tullutkaan, mutta palkintona hopeamitali. Toisessa lajissa rintauinnissa tuli upea uusi ennätys ja myös tämä uinti oli hopeamitalin arvoinen.

Tytöistä Tiia ja Hilma osallistuivat myös viikkoa aiemmin 7.10. Gant Åtus Games -kilpailuihin Turun Impivaarassa. Siellä kisoissa tytöillä oli kolme kisastarttia ja molemmilla uusia ennätyksiä.

Tiia ui upeasti oman uuden ennätyksen 100 metrin vapaauinnissa ja sijoittui naisten sarjassa tuloslistalla puoliväliin. Hilma ui kaksi lajia, 100 metrin sekauinnin sekä 100 metrin vapaauinnin. Hilma teki hienon uuden ennätyksen sekauinnissa ja oli vuotta vanhempien sarjassa 6. 100 metrin vapaauinnissa hän jäi omasta ennätyksestään, mutta siinäkin sijoitus hienosti 9.

Pari viikonloppua on kisailtu ja upeita tuloksia tullut kaikilla. Tästä on taas hyvä jatkaa treenejä ja kisoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän