Kommentti: Uskaltaako haaveilla kevään peleistä?

0
Edellisen kerran Korihait on pelannut SM-sarjan pudotuspeleissä keväällä 2011. Silloinkin haiparven peliä pyöritti Bojan Sarcevic (vas.).

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Korihait on edellisen kerran pelannut SM-sarjan pudotuspeliotteluita keväällä 2011. Nykyisistä Korisliiga-joukkueista Korihailla on pisin aika ilman kevään tosipelejä. Pohitullissakin on tätä nykyä jo entistä enemmän sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole eläessään todistaneet SM-sarjan pudotuspeliottelua Uudessakaupungissa.

Liiganousun jälkeen sijoitukset ovat vaihdelleet viimeisen, jaetun viimeisen ja toiseksi viimeisen sijan välillä. Yleinen arvostus ja maine eivät kovin korkealla ole olleet ja yleisenä vitsinäkin on huudeltu, ettei Uki putoa koskaan.

Sen verran kauan on joukkue häntäpäässä keikkunut, että tuntuu vaaralliselta ja jopa oudoltakin veikata haiparvea pudotuspeleihin. Nyt kuitenkin uskaltaa sanoa, että pudotuspelipaikka on kaiken onnistuessa lähempänä kuin koskaan tällä liigataipaleella.

Joukkueiden rakentamisessa ideaalitilanne valmentajille on, että joukkueessa olisi hyvä pelinrakentaja sekä korinaluspelaaja. Rohkenen väittää Korihailta löytyvän Korisliigan paras kotimainen pelinrakentaja sekä sentteri. Bojan Sarcevicin taidot ovat kaikille tiedossa, mutta Mikael Aalto on rynninyt harjoituskaudella sen verran hyvin, että hänen todellista läpimurtokautta on lupa odottaa.

Kesällä toivoin eräässä kolumnissa, että seurajohto osaisi panostaa tällä kaudella ulkomaalaisvahvistuksiin, koska ne ovat järjestäen olleet sarjan heikoimmat kauden kynnyksellä. Nyt joukkueessa on kaksi Korisliigassa jo meritoitunutta pelaajaa, yksi monipuolinen korintekijä sekä yleispelaaja. Kaikki neljä ovat osoittaneet tekevänsä tasaisesti kaksinumeroisia pistelukemia ja se tulee olemaan valttia kaudella.

Toki kysymysmerkkejä on olemassa. Valmennus on vielä arvoitus, sillä Darko Mihajlovicin meriitit eivät kovin korkeat Suomessa vielä ole. Tosin kaksi vuotta sitten hänen valmentama Bisons pelasi samanlaista koripalloa kuin Korihait vuosi sitten, eli kamppaili jatkuvasti parempia joukkueita vastaan, mutta materiaali ei riittänyt. Lopulta pätevien kärkipelaajien puuttuminen sysäsi biisonilauman divariin. Tällä kaudella materiaalista se ei pitäisi jäädä kiinni.

Materiaalin kapeus sen sijaan on yksi huolenaihe lisää. Korihait lähtee kauteen yhden miehen vajaalla kokoonpanolla, mikä jo itsessään tuntuu käsittämättömältä, ettei seura ole pystynyt tarjoamaan valmentajalle täyttä joukkuetta käyttöön. Terävin pelillinen kärki on laadukas, mutta isompia loukkaantumisia se ei kestä.

Jättäydyn tylsäksi enkä lähde veikkaamaan Korihaiden lopullista sijoitusta. Sen uskallan kuitenkin sanoa, että Korihait pelaa alkavalla kaudella varmemmin pudotuspelipaikasta kuin sarjapaikan puolesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän