Uudenkaupungin Veden maksut nousevat

0
Uudenkaupungin Vesi korottaa vesimaksuja, mutta seuraa tilannetta, joten hinnat saatetaan myös laskea, jos inflaatio lakkaa.

Uudenkaupungin Veden käyttö- ja perusmaksujen hinnat muuttuvat tammikuun alusta alkaen. Hintamuutoksia perustellaan voimakkaalla inflaatiolla, joka korostuu muun muassa vesihuoltoalan kemikaalien ja energiahintojen nousulla sekä rakennusaineiden ja -palveluiden hintojen kasvulla.

Myös alueen vesihuoltoverkostojen saneerausmenot pysyvät korkealla tasolla. Uudessakaupungissa on kaikkein eniten rakennettu vesi- ja viemäriverkostoa 1970- ja 1980-luvuilla. Vesihuoltoverkostojen keskimääräinen käyttöikä on yleensä noin 50 vuotta. Näiden verkostojen käyttöikä on päättymässä.

Uudenkaupungin Vedestä viestitetään, että hintamuutokset ovat valitettavia, mutta tilannetta seurataan ja tarvittaessa hintoja voidaan nostaa tai laskea kustannusten muuttuessa.

Ensi vuoden alusta lähtien kuutio talousvettä maksaa 1,92 euroa ja jätevettä 3,48 euroa. Talous- ja jäteveden perusmaksut määräytyvät kiinteistön mittarikoon mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän