Vahterusringissä tehdään latua – Kausi alkaa marraskuussa

0
Kirsi Joutsenvuori on Vahterusringin ja Nystarsin työntekijä. Hänen esimiehiään ovat Jouni Tissari Vahterusringistä sekä Sami Virtanen Nystarsista.

Vahterusring valmistautuu jälleen uuteen talvikauteen. Uudenkaupungin hiihtoputki alkaa olla Suomessa harvinaisuus, sillä viime talven huimat sähkölaskut olivat monelle hiihtoputkelle liikaa.

Suomessa on ollut kuusi hiihtoputkea. Kolme hiihtoputkea suljettiin viime talvena: Helsingin Kivikon hiihtohalli lopetti toimintansa lopullisesti. Jämijärven hiihtoputken kohtalo on yhä katkolla. Vuokatin hiihtotunneli on suljettuna ainakin tämän vuoden loppuun. Vuokatissa hiihdetään nyt vain ulkoladuilla. Leppävirran hiihtotunneli on avattu jälleen tauon jälkeen.

Varsinais-Suomessa hiihtoputkia on vielä kaksi: Vahterusring ja Finnfoam Paippi Paimiossa.

– Toukokuussa 2022 tehty kolmevuotinen edullinen sähkösopimus mahdollistaa Vahterusringin toiminnan, Vahterusringin hallituksen puheenjohtaja Jouni Tissari toteaa.

Vanha sähkösopimus mahdollistaa Vahterusringin hallitukselle sen, että hallitus voi rauhassa miettiä tulevaa energiaratkaisuaan.

Hiihtoputkella on kuitenkin muita haasteita. Hiihtoputki otettiin käyttöön 2004–2005 ja hallissa on käytössä yhä sen aikaista tekniikkaa.

– Meillä on ollut teknisiä ongelmia. Toinen kompressori on rikki ja siihen on odotettu varaosia Belgiasta, Tissari sanoo.

Molemmat kompressorit tarvitaan lumen tekemiseen. Tänä syksynä sää on ollut normaalia pidempään lämmin. Lämmin sää ja tekniset ongelmat siirtävät kauden aloituksen marraskuulle.

Vahterusringin asiakaspalvelusta vastasi yli kymmenen vuotta Jarno Ihala , joka jätti tehtävät viime keväänä. Hänen tilalleen on palkattu nyt uusi työntekijä.

– Muuten toiminta on ennallaan. Golfsimulaattori on yhä käytössä ja hiihtoputkessa on toimintaa kuten ennenkin. Vuokraamme hiihtoväline- ja rullaluistelupaketteja, Tissari kertoo.

Yksi merkittävä muutos toimintaan on tehty.

– Kevään yhtiökokouksessa hyväksyttiin vuokrapoolin perustaminen, joka on hyväksytty nyt myös kaupparekisteriin. Kun aiemmin osakkeenomistajat itse vuokrasivat osakkeensa, nyt vuokrapooli hoitaa vuokraamista ja osakkeiden vuokraoikeuden voi ostaa palvelutiskiltä. Vuokratuotot hyvitetään kaikkien osakkeenomistajien seuraavan kauden vastikemaksuissa, Tissari kertoo.

A-osakkeen vuokrauksella saa rajattoman käyttöoikeuden koko kaudeksi, B-osakkeen vuokrauksella saa määrätyn määrän sarjalippuja.

Vakka-Suomen hiihtoputken osakkeita on yli 700, joista noin puolet on yritysosakkeita.

Nystarsin kanssa yhteistyötä

Teija Uitto

Vahterusring ja salibandyseura Nystars Uusikaupunki ovat käynnistäneet yhteistyön tänä syksynä.

– Seurassamme on noin 400 jäsentä. Olemme sen verran suuri seura, että seuratyöntekijää tarvitaan, Nystarsin hallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen sanoo.

Jossain keskustelussa sitten syntyi idea, että Vahterusring ja Nystars voisivat palkata yhteisen työntekijän.

– Teemme henkilöstöratkaisun lisäksi myös tilayhteistyötä, sillä yhteinen työntekijämme Kirsi Joutsenvuori työskentelee Vahterusringin palvelutiskillä, Vahterusringin hallituksen puheenjohtaja Jouni Tissari kertoo.

Kirsi Joutsenvuori aloitti työt Vahterusringissä ja Nystarsissa syyskuun alussa. Alku on ollut oppimista, kun hän on perehtynyt sekä Vahterusringin että Nystarsin toimintaan. Nystars on hänelle on tuttu seura, sillä hänen poikansa pelaa salibandya Nystarsissa.

Joutsenvuori kokee uuden tehtävänsä hyvin innostavaksi.

– Mutta siinä on pientä totuttelua, että minulla on kaksi pomoa, hän naurahtaa.

Joutsenvuoren tavoittaa puhelimitse tai Vahterusringistä.

Vahterusring supistaa hieman asiakaspalveluaikojaan, mutta on avoinna kauden alusta alkaen joka päivä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän